Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Φαντάζομαι από τώρα, Σάββατο 28/5 να φοράω το μπουφάν μου, το κράνος και τα γάντια μου, να ανεβαίνω στο άνετο BMW C400GT και να ξεκινάω χαράματα για την Αράχωβα όπου θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του φετινού Scooter Rally Αντοχής. Από εκεί και έπειτα όμως τι συμβαίνει; Ποια είναι η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουμε και ποιες είναι οι δοκιμασίες που πρέπει να φέρουμε εις πέρας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτο μέρος Σαββάτου.

Περίπου 230 χιλιόμετρα οδήγησης την ημέρα!

Για το δεύτερο δεν γνωρίζουμε κάτι και δεν προβλέπεται να γνωρίζουμε μέχρι λίγα λεπτά πριν το τέλος. Για τη διαδρομή όμως, οι άνθρωποι της διοργάνωσης φρόντισαν να μας ενημερώσουν δίνοντας στη δημοσιότητα τις διαδρομές του Rally. Η εκκίνηση ως γνωστόν γίνεται στην ταβέρνα Ομφαλός στο 5ο χιλιόμετρο ΕΟ Δελφών-Αράχωβας. Από εκεί θα κινηθούμε προς την Ιτέα και από την παραλία θα αρχίσουμε να ανηφορίζουμε στα βουνά προς την Άμφισσα. Μετά την Άμφισσα θα κινηθούμε προς το Προσήλιο και από εκεί προς την Οίτη και την Παύλιανη, ολοκληρώνοντας το πρώτο κομμάτι του Σαββάτου στο Μαυρολιθάρι, το οποίο έχουμε γνωρίσει πολύ καλά από το Ράλι Ακρόπολις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεύτερο μέρος Σαββάτου.

Το δεύτερο κομμάτι του Σαββάτου ξεκινάει με κατεύθυνση προς το θεματικό πάρκο Καστριώτισσας και Οι δηλώσεις συμμετοχής στο Scooter Rally Αντοχής πραγματοποιούνται μέχρι 27/5.από εκεί θα κατηφορίσουμε προς τον Αθανάσιο Διάκο. Ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της διαδρομής θα είναι το πέρασμα από την Λίμνη του Μόρνου, ενώ τελικός προορισμός της ημέρας θα γίνει στην Ερατεινή, δίπλα στη θάλασσα. Η Κυριακή αρχίζει στις 9:30 από την Ερατεινή σε ένα όμορφο παραλιακό κομμάτι μέχρι το Ευπάλιο και από εκεί αρχίζουμε πάλι την ανάβαση στα βουνά. Η διαδρομή περνάει από ιστορικά χωριά όπως οι Πενταγιοί και το Κροκύλειο πριν καταλήξουμε στην Αρτοτίνα. Από την Αρτοτίνα αρχίζουμε να κατηφορίζουμε ξανά προς την λίμνη του Μόρνου, περνάμε από το Λιδωρίκι και καταλήγουμε για τερματισμό στην Ιτέα.

Πρώτο μέρος Κυριακής.

Ενδιάμεσα, σε πολλά σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν γρίφοι, παιχνίδια και φωτογραφίες που πρέπει οι αγωνιζόμενοι να πάρουν μέρος προκειμένου να μαζέψουν βαθμούς. Η οδήγηση είναι περίπου πέντε ώρες και οι «δοκιμασίες» έχουν υπολογιστεί περίπου 3 ώρες. Το καλό για εμάς είναι ότι θα έχουμε ένα πολύ άνετο scooter BMW C400GT για τα πολλά χιλιόμετρα και την πολύτιμη αλληλεγγύη των συναγωνιζόμενων για να βγάλουμε εις πέρας τις δοκιμασίες.

 Για να δηλώσετε συμμετοχή στο Scooter Rally Αντοχής 2022 πατήστε ΕΔΩ. Το zougla.gr με την BMW θα ακολουθήσουν το φετινό Ράλι φέρνοντας την εμπειρία του αγώνα στους υπολογιστές και τα smartphones σας.

Δεύτερο μέρος Κυριακής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Scooter Rally Αντοχής με μια BMW στο πλευρό μας

Το zougla.gr παίρνει τα βουνά με την BMW στο Scooter Rally Αντοχής 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης