Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μια από τις πιο ιστορικές και σίγουρα πιο εικονικές φίρμες μοτοσικλέτας στον κόσμο είναι η Vespa της Η πρώτη Vespa του 1946 ήταν δίχρονη 98 κ.εκ.Piaggio. Οι Ιταλοί έχουν κατακτήσει τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια με τα πανέμορφα δίκυκλα τους και φέτος γιορτάζουν τα 75 χρόνια παρουσίας τους στον κόσμο των δύο τροχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη συγκεκριμένη περίσταση η Vespa γιορτάζει τα 75 χρόνια ζωής της παρουσιάζοντας μια επετειακή έκδοση της GTS 300. Δεν πρόκειται για μια απλή ειδική έκδοση, αλλά για το μοντέλο με το οποίο η Vespa έφτασε τις 19 εκατομμύρια μονάδες που κατασκεύασε με εκκίνηση την άνοιξη του 1946.

Η GTS 300 ήταν το μοντέλο νούμερο 19.000.000 της Vespa!

Θα έχουμε ειδική έκδοση στις GTS και Primavera με όλους τους κινητήρες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Vespa GTS 300 75th Anniversary Special Edition συναρμολογήθηκε στο εργοστάσιο της Pontedera. Το 1996 η Vespa τοποθέτησε πρώτη φορά τετράχρονο κινητήρα στα scooter τηςΕίναι διαθέσιμη στο εικονικό χρωματισμό Giallo και διαθέτει πολλές λεπτομέρειες από τη δεκαετία του ’40, όταν και ξεκίνησαν όλα για τη Vespa. Μέσα στο 2021 η Vespa θα κατασκευάσει και μια σειρά από Primavera σε ειδική έκδοση 75 χρόνων, όπως και διαφορετικού κυβισμού GTS.

Η Vespa πλέον αποτελεί σύμβολο της εκλεπτυσμένης, premium αστικής μετακίνησης, έχει φτάσει να πωλείται σε 83 χώρες και δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχουν κατασκευαστεί 1,8 εκατομμύρια scooter.

Το βίντεο της Vespa για το making of GTS 75 Years

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκδοση Pic Nic της Vespa Primavera στη Μαλαισία

Τον Ιούνιο το νέο ηλεκτρικό scooter της Piaggio

Η θρυλική Vespa έγινε 75 ετών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης