Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Έχει πάρει φόρα η Honda με τις αναβιώσεις μοντέλων τις και δείχνει έτοιμη να μας δώσει ακόμα ένα Στροφή στα θρυλικά της μοντέλα κάνει η Honda τα τελευταία δυο χρόνια.σημαντικό μοντέλο το 2022. Μετά λοιπόν από το θρυλικό Transalp, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα δούμε στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο τον Νοέμβριο έστω και σε πρωτότυπη μορφή, η Honda έχει ξεκινήσει την αναβίωση του Hornet!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αξεπέραστο naked μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας βρισκόταν ανάμεσά μας μέχρι το 2006 με εκδόσεις στα 600 κ.εκ. και 900 κ.εκ. Τα τελευταία χρόνια η Honda αποφάσισε να περάσει στα CB600F και CB1000R, όπως και στο πιο καινούριο CB650R αφήνοντας στην άκρη το λογότυπο Hornet. Η μοναδική χώρα στην οποία εμφανίζεται ακόμα το όνομα Hornet είναι στην Ινδία σε μια έκδοση με κινητήρα 200 κ.εκ.

Μια από τις ομορφότερες βελτιώσεις του CB1000R μπορεί να γίνει έμπνευση για το νέο CB750S.

Στην EICMA τον Νοέμβριο αναμένουμε τόσο το CB750S όσο και το νέο Transalp

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία λοιπόν νέα αναφέρουν πως η Honda ετοιμάζει την επιστροφή του Hornet στην γκάμα των Το νέο Hornet θα είναι εξοπλισμένο με νέο δικύλινδρο κινητήρα.μοντέλων της. Έχει γίνει ήδη η κατάθεση πιστοποίησης για το όνομα στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, εκτός από την Αμερική. Το όνομα μάλιστα που εμφανίζεται είναι το CB750S Hornet και αναμένεται να έχει κοινά στοιχεία με το νέο Transapl που ετοιμάζει η Honda.

Ο κινητήρας θα είναι δικύλινδρος σε σειρά και θα ακολουθεί τη δομή της μεγαλύτερης Africa Twin 1100. Το μηχανικό σύνολο θα είναι καινούριο και δε θα προέρχεται από τη σειρά NC750 και Forza 750, ενώ δεν έχουμε ακόμα κανένα τεχνικό στοιχείο της μοτοσικλέτας. Η δομή της πάντως αναμένεται να ακολουθεί τη δομή του CB1000R το οποίο έχει vintage πινελιές που ταιριάζει καλύτερα στον χαρακτήρα του Hornet.

Το Hornet 900 του 2002 είχε πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά και κινητήρα από CBR900RR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησε η γιορτή της μοτοσικλέτας στη Μαρίνα Φλοίσβου

Τον Οκτώβριο του 2021 αναμένεται το νέο Honda CB500X 2022

Η Honda παρουσίασε στην Κίνα το μικρότερό της adventure μοντέλο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης