Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στην Ιαπωνία συζητείται αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες ένα νέο project της Kawasaki όσον αφορά τις Τη δεκαετία του ’90 η Kawasaki είχε βγάλει το 4κύλινδρο ZXR400supersport μοτοσικλέτες της. Το 2020 η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε για την αγορά της Ασίας την ZX-25R, μια τετρακύλινδρη supersport ιδανική για πίστα η οποία είχε απόδοση 50 ίππους και ανέβαζε το στροφόμετρο στις εντυπωσιακές 17.000 σ.α.λ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τώρα η ZX-25R είναι η μοναδική με αυτήν τη διάταξη μοτοσικλέτα στην κατηγορία, ωστόσο η Kawasaki φαίνεται πως ετοιμάζει το μεγαλύτερο αδερφάκι του μοντέλου. Φήμες κάνουν λόγο για μια νέα μοτοσικλέτα βασισμένη στην ZX-25R η οποία θα έχει μεγαλύτερο κινητήρα στα 400 κ.εκ. με αυξημένη ισχύ και ροπή.

Το ZX-25R είναι ξεκάθαρα μοτοσικλέτα πίστας, το ZX-4R ίσως να είναι πιο φιλικό στο δρόμο.

Η εμφάνισή του είναι ίδια με εκείνη του Ninja ZX-10R!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ZX-4R θα είναι ξεκάθαρα μια μοτοσικλέτα για την πίστα με αιχμηρή γεωμετρία και έναν πολύστροφο Αυτή η Ninja, όπως και η ZX-25R αναμένεται να απευθύνεται στην αγορά της Ασίαςτετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα. Ίσως, η αυξημένη της ροπή να την κάνει και πιο φιλική για κίνηση στο δρόμο, αλλά όλα αυτά μένει να αποδειχτούν.

Το ZX-4R βρίσκεται στο στάδιο της φημολογίας για την ώρα καθώς τίποτα δεν έχει διαρρεύσει από την Kawasaki. Ωστόσο, οι φήμες πολλές φορές δε μένουν μόνο φήμες όπως αποδείχτηκε με το Yamaha R7. Η Kawasaki είναι βέβαιο ότι κάτι νέο θα παρουσιάσει μέσα στο 2021 δουλεύοντας πάνω σε supersport μοτοσικλέτα 700 κ.εκ. και μια υβριδική naked μοτοσικλέτα.

Μιλάμε για ένα supersport που θα έχει απόδοση περίπου 70 ίππους και το στροφόμετρο στις 15.000 σ.α.λ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλο και πιο κοντά στο υβριδικό project η Kawasaki

Βρήκαμε το ελιξίριο της νεότητας στο Kawasaki Z900

Και η Kawasaki στον δρόμο που άνοιξε το RS660 της Aprilia

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης