Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πριν από περίπου έναν μήνα δύο Royal Enfield Himalayan ξεκίνησαν για ένα πολύ ιδιαίτερο ταξίδι στην Η Royal Enfield ονόμασε το ταξίδι 90South: Quest for the Pole.Ανταρκτική. Η ινδική φίρμα γιορτάζει φέτος τα 120 χρόνια ζωής της και αποφάσισε να σχεδιάσει ένα ξεχωριστό οδοιπορικό στο Νότιο Πόλο. Δύο αναβάτες ξεκίνησαν από την πόλη Novo στις 26 Νοεμβρίου με στόχο να φτάσουν στο Ross Ice Shelf σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση να αγγίξουν το θαύμα και να φτάσουν στον ερευνητικό σταθμό Amundsen-Scott Pole.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναβάτες που οδήγησαν τα ειδικά διαμορφωμένα Himalayan ήταν οι Santosh Vijay Kumar και Dean Coxson. Το πρώτο τεστ έγινε στον παγετώνα Longjokull όπου στήθηκαν οι μοτοσυκλέτες για τις δύσκολες συνθήκες με θερμοκρασίες -40 βαθμών Κελσίου και παγωμένα τερέν. Τοποθετήθηκαν καρφιά στα ελαστικά, έγινε πιο κοντό το γρανάζωμα και αναβαθμίστηκε η Himalayan ηλεκτρονικά για να μπορεί να λειτουργήσει σε αυτές τις ακραίες συνθήκες.

Πολύ σκληρές συνθήκες βίωσαν τα δύο Himalayan!

Οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν σημαντικό ρόλο και ανάγκασαν τους αναβάτες να αλλάξουν το σημείο εκκίνησής τους από το 86ο Νότιο στον 87ο Νότιο. Κατάφεραν παρόλα αυτά να ξεκινήσουν κανονικά το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής από το Κέντρο Ερευνών Ross Ice Shelf μέχρι την αμερικανική βάση Amundsen-Scott, μια απόσταση 770 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναβάτες μόλις έφτασαν έβγαλαν μια ιστορική φωτογραφία καθώς είναι οι πρώτοι που έφτασαν στον Νότιο Πόλο με μοτοσυκλέτες. Το ταξίδι είχε διάρκεια 15 ημέρες και στο μεγαλύτερο μέρος του δεν υπήρχε καθόλου επικοινωνία με τον κόσμο. Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε υλικό και βίντεο από τις περιπέτειες των αναβατών της Royal Enfield.

Βίντεο animation της Enfield για την ολοκλήρωση του ταξιδιού.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης