Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στο τέλος Οκτωβρίου η Honda μας παρουσίασε το νέο, πολύ σημαντικό, τουριστικό μοντέλο της NT1100. ΗΟι τροχοί είναι 17 ιντσών με ελαστικά για χρήση στην άσφαλτο. μοτοσικλέτα μπορεί να είναι βασισμένη στην κορυφαία Africa Twin, ωστόσο είναι προσανατολισμένη στο ταξίδι και τις μεγάλες αποστάσεις στην άσφαλτο. Οι άνθρωποι της Honda όταν σχεδίαζαν το μοντέλο είχαν στο μυαλό τους τις περίφημες Deauville της δεκαετίας του 1990 οι οποίες ήταν άνετες, κομψές και απόλυτα ικανές στις μεγάλες αποστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το NT1100 είναι εξοπλισμένο με τον γνωστό δικύλινδρο κινητήρα από το Africa Twin των 1.084 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 102 ίππους και 104Nm ροπής. Συνοδεύεται από μια πλούσια παλέτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων όπως ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, πέντε επιλογές οδήγησης, ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της σούζας και ηλεκτρονικό γκάζι Throttle-By-Wire. Η μοτοσικλέτα προσφέρεται είτε με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, είτε με το κορυφαίο αυτόματο DCT κιβώτιο της ιαπωνικής φίρμας.

Οι πλαϊνές βαλίτσες είναι στον στάνταρ εξοπλισμό.

Ανταγωνιστική τιμή με πάρα πολύ πλούσιο εξοπλισμό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα NT1100 θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο του 2021 και η τιμή της καθορίζεται στα Η ζελατίνα ρυθμίζεται σε πέντε θέσεις για μέγιστη προστασία από τον αέρα.15.200€. Στην έκδοση με το κιβώτιο ταχυτήτων DCT η τιμή διαμορφώνεται στα 16.400€. Και στις δύο εκδόσεις στον στάνταρ εξοπλισμό ο αναβάτης θα βρει πλαϊνές βαλίτσες, θερμαινόμενα γκριπ, αυτόματο σύστημα ελέγχου της ταχύτητας και κεντρικό σταντ.

Το πλαίσιο της μοτοσικλέτας προέρχεται και εκείνο από το Africa, ενώ οι αναρτήσεις είναι της Showa με ανεστραμμένο πιρούνι 43mm εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω. Τα φρένα είναι τις Nissin με δίσκους 310mm εμπρός, ενώ το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 238 κιλά. Στο πακέτο εξοπλισμού βρίσκουμε ακόμα έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών της οποίας ο έλεγχος γίνεται από το τιμόνι, ενώ υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με smartphone μέσω Bluetooth, είτε σε λογισμικό Android (Android Auto) είτε σε λογιστικό iOS (Apple CarPlay). Υπάρχει επίσης θύρα φόρτισης USB όπως και παροχή ρεύματος ACC, ενώ στάνταρ είναι και το σύστημα ειδοποίησης σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος.

Το βίντεο της παρουσίασης των στοιχείων του NT1100.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Honda NT1100 είναι το Deauville της νέας εποχής

Η Honda Africa Twin Adventure Sports 2022 έρχεται με IMU έξι αξόνων!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης