Στα ΚΤΕΛ Λάρισας παραδόθηκε από τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη το πρώτο υβριδικό λεωφορείο Διαθέτει το σύστημα διεύθυνσης Volvo Dynamic Steering το οποίο προσφέρει εύκολο χειρισμό και εξαιρετική κατευθυντικότητα.στην Ελλάδα. Πρόκειται για το Volvo 7900 Full Hybrid, ένα υπερσύγχρονο λεωφορείο το οποίο έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 5.000 πωλήσεις παγκοσμίως.

Το νέο αυτό λεωφορείο έχει μήκος 12 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 102 επιβάτες. Ο κινητήρας είναι πετρελαίου χαμηλών ρύπων αφού ακολουθεί τις προδιαγραφές Euro6 με απόδοση 240 ίππους και ροπή 918Nm. Συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα υδρόψυκτο I-SAM ο οποίος αποδίδει 160 ίππους και 800Nm ροπής. Είναι εξοπλισμένο και με σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ενώ έχει 39% χαμηλότερες εκπομπές CO2 από ένα συμβατικό λεωφορείο και φυσικά είναι πολύ πιο οικονομικό σε καύσιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό συναντάμε εργονομικά καθίσματα και μεγάλα παράθυρα.

Στην παράδοση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος ΚΤΕΛ Λάρισας και ο Πρόεδρος ΚΤΕΛ Σαλαμίνας

Το πλεονέκτημα του λεωφορείου της Volvo είναι ότι μέχρι τα 50Km/h κινείται μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα πριν Είναι εξοπλισμένο και με διζωνικό σύστημα κλιματισμού.επέμβει ο κινητήρας πετρελαίου. Ακόμα ένα πλεονέκτημα είναι ότι η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται από τον πετρελαιοκινητήρα κάτι που δίνει τεράστια αυτονομία στο όχημα να κινηθεί σε όποια διαδρομή θέλει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τον θόρυβο, το Volvo 7900 Hybrid έχει πολύ χαμηλότερες εκπομπές θορύβου σε σχέση με ένα λεωφορείο που κινείται μόνο με πετρέλαιο. Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για τους επιβάτες και τον οδηγό αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής στην οποία κινείται. Αν το λεωφορείο περνάει από ευαίσθητες περιοχές, για παράδειγμα έξω από νοσοκομεία ή σχολεία, το σύστημα Volvo Zone Management επιτρέπει στον οδηγό να προγραμματίσει εκ των προτέρων σε ποια σημεία της διαδρομής το όχημα θα λειτουργεί μόνο ηλεκτρικά και να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητά του.

Η επιβίβαση/αποβίβαση είναι εύκολη χάρη στο χαμηλό πάτωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα plug-in hybrid μοντέλα της Volvo κάνουν με μία φόρτιση 90 χιλιόμετρα

Πόσο αυξήθηκαν τα κέρδη της Volvo –Ηλεκτρικά Ι.Χ το 25% των πωλήσεων

Αυτοκίνητα για τις έκτακτες ανάγκες των πυρκαγιών παραχώρησε ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης