Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Honda επιτέλους επαναφέρει στην Ευρώπη και την Ελλάδα δυο θρυλικά της μοντέλα, το Super Cub 125 Τρομερή η οικονομία στο καύσιμο για τα δύο μοντέλα στα 1,5 λίτρα/100Kmκαι το Monkey 125. Πρόκειται για δύο μοντέλα τα οποία έχουν αγαπηθεί στο παρελθόν και το 2018 ανανεώθηκαν σημαντικά. Ωστόσο, οι αυστηρές προδιαγραφές τα ανάγκασαν να μείνουν εκτός γκάμας στην Ευρώπη τα προηγούμενα δύο χρόνια. Τώρα όμως έρχονται στην Ελλάδα να κατακτήσουν ξανά τους δρόμους των πόλεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Super Cub της Honda δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για ένα θρυλικό μοντέλο το οποίο έχει πουλήσει περισσότερες από 100 εκατομμύρια μονάδες από το 1958. Για το 2022 το νέο Cub διαθέτει νέο κινητήρα 124 κ.εκ. προδιαγραφών Euro5 ο οποίος αποδίδει 9,8 ίππους και 10,4Nm ροπής. Το στυλ του παραμένει ρετρό και αντικειμενικά είναι από τα πλέον εικονικά μοντέλα στον κόσμο.

Το Super Cub  έχει κατασκευαστεί σε 16 διαφορετικά εργοστάσια.

Διθέσιο πλέον το Cub, με ανεστραμμένο πιρούνι το Monkey

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα για το 2022 στο Cub είναι η θέση συνεπιβάτη στη σέλα και μαρσπιέ συνεπιβάτη, ενώ αναβαθμισμένες Το Monkey διαθέτει σύστημα IMU που δεν επιτρέπει την ανύψωση του πίσω μέρους στο φρενάρισμα!είναι οι αναρτήσεις τόσο στο πιρούνι εμπρός όσο και στα αμορτισέρ πίσω για βελτιωμένη άνεση. Τα φωτιστικά σώματα είναι LED, ενώ διαθέτει σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, τροχούς 17 ιντσών και βάρος μόλις 110 κιλά.

Όσον αφορά το Honda Monkey έχει δημιουργήσει το δικό του θρύλο και για το 2022 διαθέτει νέο κινητήρα. Το σύνολο των 124 κ.εκ. έχει απόδοση 9,4 ίππους και 11Nm ροπής και συνεργάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων που βελτιώνει την ταχύτητα ταξιδιού. Στις αναρτήσεις συναντάμε ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και τροχούς 12 ιντσών, ενώ το βάρος των 104 κιλών το κατατάσσει στην κατηγορία… φτερού. Το Monkey 125 αναμένεται τον Αύγουστο στην Ελλάδα, ενώ το Super Cub θα έρθει τη χώρα μας τον Σεπτέμβριο.

Το εικονικό Monkey 125 βγαίνει σε τρία χρώματα, κόκκινο, κίτρινο και μπλε.

Βίντεο του Monkey 125.

 

Βίντεο του Super Cub 125.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Honda βάζει τούρμπο στο Africa Twin

Το θρυλικό Honda Monkey επιστρέφει στην Ευρώπη

Το Honda Forza 750 είναι ο… Mikado των scooter

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης