Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Moto Guzzi γιορτάζει μια ιδιαίτερη επέτειο το 2021, καθώς κλείνει έναν αιώνα από την ίδρυσή της. Το Το Moto Guzzi World Days θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.ιταλικό εργοστάσιο από το Mandello del Lario, στις 15 Μαρτίου (χθες), έκλεισε τα 100 χρόνια παρουσίας του στη βιομηχανία της μοτοσικλέτας έχοντας μια απίθανη ιστορία και πορεία μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία της Moto Guzzi χάνεται πίσω στο χρόνο, όταν τρεις άνθρωποι, οι Carlo Guzzi, Giorgio Parodi και Giovanni Ravelli, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών. Η Guzzi έχει κατασκευάσει αμέτρητες μοτοσικλέτες και φυσικά έχει μεγάλη παρουσία στους αγώνες με 14 τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix. Το πλέον εικονικό αγωνιστικό της μοντέλο ήταν το Otto, μια μοτοσικλέτα με V8 κινητήρα, η οποία το 1955 έπιανε τελική ταχύτητα 285Km/h!

Ειδική έκδοση των V7, V9 Bobber και V85TT για τον έναν αιώνα της Moto Guzzi.

Τρία επετειακά μοντέλα για το 2021 ετοίμασε η Guzzi

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα η Moto Guzzi έχει περάσει στα χέρια του Ομίλου Piaggio και βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες Ο αετός στο λογότυπο ήταν αφιερωμένο στον Ravelli, ο οποίος πέθανε 2 χρόνια πριν την ίδρυση της εταιρείας.φίρμες της Ευρώπης. Σημαντικά μοντέλα όπως τα V7 και το V85 TT έχουν κερδίσει τις καρδιές των μοτοσικλετιστών, ενώ για τα 100 χρόνια η Guzzi έχει κατασκευάσει επετειακά μοντέλα για τα V7, V9 και V85TT.

Ο πρόεδρος και CEO του Piaggio Group, Roberto Colaninno, με ιδιαίτερη συγκίνηση τόνισε: «Ο ένας αιώνας Moto Guzzi είναι μια περήφανη στιγμή για την ιταλική βιομηχανία γενικά. Σήμερα η μάρκα γιορτάζει μια νέα χρονιά επιτυχιών και συνεχίζει να εμπνέει πάθος στους μοτοσικλετιστές σε όλο τον κόσμο».

Η τελευταία μοτοσικλέτα στη λίστα κρύβει κάτι...

Νέο μοντέλο στα σκαριά;

Η Moto Guzzi έμμεσα μας έδωσε και ένα στοιχείο για μια καινούρια μοτοσικλέτα την οποία ετοιμάζει. Το τελευταίο μοντέλο της αφίσας είναι θολωμένο επίτηδες για να κρύψει την εμφάνισή του, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο πως πρόκειται για κάτι νέο από την Guzzi. Πάντως, ανάμεσα στις ανακοινώσεις της εταιρείας, είναι και η αναβάθμιση του εργοστασίου στο Mandello del Lario.

Το μικρό βίντεο της Moto Guzzi για τα 100 χρόνια

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις νέες εκδόσεις για το Moto Guzzi V85TT

Στα 10.090€ η νέα Moto Guzzi V9 Roamer

Ποιο εργοστάσιο μοτοσικλέτας γιορτάζει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή του;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης