Πρώτα η Renault και σε δεύτερη φάση η Alpine έχουν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν στην αναβίωση τουΗ Legende ήδη έχει κατασκευάσει τα Renault 5 Turbo 1 και Turbo 2 θρυλικού R5 αυτήν τη φορά όμως με μορφή ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Μέχρι να συμβεί όμως αυτό, ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι βελτιωτές οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν να βλέπουν το Renault 5 Turbo να κατακτά τον κόσμο.

Η Legende Automobiles η οποία πρόσφατα δημιούργησε ένα ιδιαίτερο Alpine A110, παρουσίασε τη δική της πρόταση στην αναβάθμιση του θρυλικού R5 Turbo. Πρόκειται για την αγωνιστική έκδοση του γαλλικού μοντέλου η οποία έχει τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και σε κάθε του εκατοστό ακολουθεί μια πολύ σύγχρονη δομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διαχύτης στο πίσω μέρος χωρίζεται από τις δύο απολήξεις της εξάτμισης.

Η Legende λέει ότι δεν έκανε καμία περικοπή στο μπάτζετ για να δημιουργήσει το R5 Turbo 3

Το Renault 5 Turbo 3 είναι κατασκευασμένο στο χέρι με όλο το κουστούμι του να είναι από ανθρακονήματα.Το γνήσιο R5 είχε κινητήρα 1.4 λίτρων με απόδοση 158 ίππους Το βάρος όπως γίνεται κατανοητό είναι πολύ χαμηλό, ενώ οι τροχοί είναι 16 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω. Πίσω από τη θέση των δυο επιβατών υπάρχει ο χώρος του κινητήρα. Πρόκειται για ένα τετρακύλινδρο 2λιτρο σύνολο με την απόδοση να είναι στα επίπεδα των 400 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετάδοση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου έξι ταχυτήτων, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται από διπλά ψαλίδια δανεισμένα από το αγωνιστικό R5 Maxi. Στο εσωτερικό βρίσκουμε αγωνιστικά καθίσματα, δύο ψηφιακές οθόνες και σύγχρονο τιμόνι. Το R5 διαθέτει ακόμα και κλιματισμό διπλής ζώνης, ενώ η Legende δεν έχει ανακοινώσει πόσα R5 Turbo 3 θα κατασκευάσει.

Απίθανο εσωτερικό με προσεγμένα υλικά και μίνιμαλ αισθητική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εντυπωσιακά φώτα του Renault 5

Ποια είναι τα τρία ηλεκτρικά μοντέλα που περιμένουμε από την Alpine;

Η έκδοση Legende GT του A110 είναι ο “Gentleman” της Alpine

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης