Η Mini γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια συνεργασίας της με τον John Cooper. Το 1961 ο βετεράνος οδηγός Στις πόρτες εμφανίζεται η φράση “The unexpected underdog”.Formula 1 John Cooper αποφάσισε να δώσει περισσότερη «ζωή» στο Mini και έβγαλε στην παραγωγή ένα πιο δυνατό μοντέλο προσθέτοντας το όνομα Cooper πίσω από το λογότυπο Mini.

Η συνέχεια είναι σε όλους γνωστή με πολλές εκδόσεις του Mini να βγαίνουν από τα χέρια του Cooper. Πιο διάσημη είναι σίγουρα η Mini Cooper S, με την οποία η βρετανική φίρμα κατάκτησε τη νίκη στο Monte Carlo το 1964, 1965 και 1967. Στις μέρες μας η Mini συνεχίζει να τιμάει τον John Cooper βγάζοντας τη σειρά John Cooper Works τόσο στο Mini όσο και στα Countryman.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νούμερο 74 στις πόρτες είναι το νούμερο με το οποίο αγωνίστηκε πρώτη φορά η Mini.

Η τιμή της ειδικής έκδοσης αγγίζει τις 40.000 ευρώ!

Η ειδική επετειακή έκδοση Mini JCW θα παραχθεί σε μόλις 740 μονάδες και θα φέρει πολλά στοιχεία του H Mini ετοιμάζει και ηλεκτρική έκδοση JCW του μοντέλου.παρελθόντος με πρώτο και καλύτερο το χρώμα Rebel Green. Η οροφή θα είναι λευκή και το καπό θα έχει ρίγες. Οι κόκκινες πινελιές στις δαγκάνες των φρένων και στις γρίλιες εμπρός δίνουν μια σπορ αισθητική και τονίζουν τις κλασικές γραμμές της Cooper.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας του JCW θα είναι ο στάνταρ του μοντέλου. Ο δίλιτρος, τετρακύλινδρος με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 230 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, ενώ οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές με τα πρώτα 100Km/h να έρχονται σε 6,3 δευτερόλεπτα. Η τιμή του ιδιαίτερου μοντέλου αρχίζει από τις 39.100€ και φτάνει στην αυτόματη έκδοση τα 41.100€.

Στο εσωτερικό συναντάμε πολλές φορές το λογότυπο Cooper.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο τιμόνι του ηλεκτρικού Mini ο πρίγκιπας της Ουαλίας- Οι πρώτες εντυπώσεις

Αν έχεις παλιό Μini Cooper έλυσες το πρόβλημα της αστικής μετακίνησης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης