Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η αμερικανική startup Fisker έχει κάθε δικαίωμα να περηφανεύεται πως διαθέτει το ηλεκτρικό SUV με τη μεγαλύτερη αυτονομία στην Ευρώπη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για το Ocean, το οποίο στην κορυφαία έκδοση του Extreme, είναι σε θέση να διανύσει 707 χλμ. με μία μόνο φόρτιση, σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα WLTP. Νούμερο που υπερβαίνει κατά πολύ τους κορυφαίους εκπροσώπους της συγκεκριμένης κατηγορίας όπως η Mercedes-Benz EQS ( 587χλμ.) και το Tesla Model X (564χλμ.).

«Δημιουργήσαμε ένα φανταστικό όχημα 5 επιβατών, προσφέροντας στους αγοραστές μας αυτοπεποίθηση και άνεση σε κάθε ταξίδι. Αυτό το επίτευγμα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για όλους στη Fisker και είμαστε χαρούμενοι που η τελική αυτονομία του Ocean, υπερβαίνει τους αρχικούς μας υπολογισμούς» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fisker Inc Henrik Fisker.

Η Fisker αναμένει ότι το Ocean θα λάβει ευρωπαϊκή πιστοποίηση έως τις 28 Απριλίου 2023, κάτι που θα της επιτρέψει να ξεκινήσει τις παραδόσεις στην περιοχή. Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων θα ανοίξει τα πρώτα European Fisker Centers+ στη Βιέννη και την Κοπεγχάγη στις 11 Απριλίου, με επιπλέον Centres+ και Lounge σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να ανοίγουν το 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Fisker Ocean είναι διαθέσιμο για κράτηση και διαμόρφωση στον ιστότοπο της Fisker σε τρεις εκδόσεις: Sport, Ultra και Extreme. 

Το βασικό μοντέλο Ocean Sport διαθέτει σύστημα κίνησης ενός κινητήρα που αποδίδει 275 ίππους για 0-100χλμ./ώρα σε χρόνο 6,6 δευτερολέπτων και αυτονομία 442χλμ. Το Ocean Ultra διαθέτει διάταξη διπλού κινητήρα με 540 ίππους, χρόνο 0-100 σε 3,9 δευτερόλεπτα και αυτονομία 627χλμ. Το κορυφαίο Ocean Extreme αποδίδει 550 ίππους, χρόνο 0-100 σε 3,6 δευτερόλεπτα και αυτονομία 707χλμ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης