Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Με αφορμή τα 60 χρόνια παρουσίας της Nissan στο Μεξικό, οι Γιαπωνέζοι, για να τιμήσουν την επέτειο, ανακοίνωσαν ότι το Μεξικό είναι η πρώτη αγορά στην Αμερική που θα υποδεχθεί μοντέλο e-POWER.
Η πρωτοποριακή, «εξηλεκτρισμένη» τεχνολογία e-POWER θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της στο Μεξικό το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο José Román, πρόεδρος της Nissan Mexico, μόλις η Ιαπωνία τού ανακοίνωσε την παρουσίαση του e-POWER στη χώρα του δήλωσε:

«Είναι μια μέρα που μας εμπνέει. Εκτός από την επίτευξη 60 ετών παρουσίας στη μεξικανική αγορά ως εδραιωμένη ιαπωνική μάρκα, ανακοινώνουμε την άφιξη της τεχνολογίας e-POWER της Nissan στο Μεξικό, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την ηλεκτροκίνηση. Το Μεξικό θα γίνει η πρώτη αγορά στην Αμερική που διαθέτει αυτή τη μοναδική τεχνολογία, που καταγράφει μια εξαιρετική πορεία από το λανσάρισμά της, πριν από πέντε χρόνια, στην Ιαπωνία και άλλες ασιατικές αγορές».

Με αυτή την ανακοίνωση, η Nissan υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να ηγηθεί της τεχνολογικής καινοτομίας, δημιουργώντας ανταγωνιστικά οφέλη για τους πελάτες της. Σε ό,τι αφορά το όνομα του πρώτου μοντέλου e-POWER που θα διαθέτει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, η Nissan θα το ανακοινώσει προσεχώς.
Η ιστορία της Nissan στο Μεξικό ξεκίνησε το 1961. Το 1966, πέντε χρόνια μετά την άφιξή της στην αγορά και μετά από την επιτυχία των πωλήσεων, η Nissan Motor Co., Ltd. ίδρυσε το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων εκτός Ιαπωνίας, το CIVAC στην Cuernavaca.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ακολούθησαν τα εργοστάσια κατασκευής κινητήρων στο Aguascalientes. Σε πάνω από 55 χρόνια κατασκευαστικής παρουσίας στο Μεξικό, η Nissan παρήγαγε περισσότερα από 14 εκατομμύρια οχήματα και περισσότερους από 15 εκατομμύρια κινητήρες.

Η παραγωγή στο Μεξικό αποσκοπεί στην κάλυψη των τοπικών αναγκών, καθώς και στις εξαγωγές σε περισσότερες από 80 αγορές. Από το 1972, χρονιά όπου η Nissan Mexico ξεκίνησε τις εξαγωγικές της δραστηριότητες, έχει εξαγάγει περίπου 8 εκατομμύρια μονάδες.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Nissan Mexico ανανεώνει την γκάμα των οχημάτων της, με στόχο να προσφέρει στους εν δυνάμει αγοραστές περισσότερη καινοτομία, τεχνολογία, ξεγνοιασιά και συνδεσιμότητα.

Το 2019, η Nissan Mexico έθεσε ως στόχο την ανανέωση του 60% της γκάμας των οχημάτων της και σημειώνει σταθερή πρόοδο μέσω των αλλαγών σε μοντέλα όπως τα Versa, Sentra, NP300, Kicks και March, όλα κατασκευασμένα στο Μεξικό, καθώς και με το Altima. 

«Έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας που μας εμπνέουν και που δείχνουν το DNA της μάρκας μας, μέσω ολοένα μεγαλύτερης καινοτομίας, ενθουσιασμού και τεχνολογίας. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε λύσεις κινητικότητας στους πελάτες μας στο Μεξικό, για τα επόμενα 60 χρόνια» δήλωσε ο Román.

60 χρόνια της Nissan και στην Ελλάδα

To 2021 η  Nissan-NΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. συμπληρώνει 60 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με τηNissan International S.A. Η αντιπροσώπευση αυτή ήταν η πρώτη της ιαπωνικής φίρμας σε ολόκληρη την Ευρώπη και μια από τις σημαντικότερες έως σήμερα.

Συνέβαλε στη διάδοση των ιαπωνικών αυτοκινήτων και την υπεροχή της Nissan μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών όπου, ειδικά στην Ελλάδα, το όνομα της μάρκας είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας, της ασφάλειας και της τεχνολογικής υπεροχής.

Από το 1961 μέχρι σήμερα η συνεργασία της Nissan με τη ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. ήταν εξαιρετική. Μια από τις μεγάλες στιγμές της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν το εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων στον Βόλο (1980-1995), το οποίο αποτέλεσε πρότυπο για τη Nissan παγκοσμίως, καθώς και το κέντρο Διανομής Ανταλλακτικών, Αυτοκινήτων και Εκπαίδευσης στον Ασπρόπυργο (1994) μαρτυρούν το πρωτοποριακό επιχειρηματικό πνεύμα της εταιρείας σε όλη την πορεία της. 

Η ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε έχει καταγράψει 640.000 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων και έχει ένα άρτιο δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων-συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης