Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ίσως ο καλύτερος και πιο ταλαντούχος τραγουδιστής όλων των εποχών. Ο frontman των Queen, Fredie Mercury, δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς η αψεγάδιαστη φωνή μαζί με τα μοναδικά του τραγούδια τον έκαναν γνωστό σε όλο το πλανήτη τη δεκαετία του 80, με την φήμη του να διατηρείται αυτούσια ακόμα και μετά τον θάνατο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις μετακινήσεις του από και προς το στούντιο ηχογράφησης, χρησιμοποιούσε μία εντυπωσιακή Rolls-Royce Silver Shadow του 1974 η οποία πρόκειται να δημοπρατηθεί τον ερχόμενο μήνα στο Λονδίνο. Μάλιστα, το ποσό που θα συγκεντρώσει, θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο περιήλθε στην κατοχή της εταιρίας του Fredie Mercury, Mercury Goose Productions Ltd. το 1974, όμως δεν οδηγήθηκε ποτέ από τον ίδιο τον τραγουδιστή καθώς δεν απέκτησε τελικά άδεια οδήγησης. Αντιθέτως διέθετε τον προσωπικό του σοφέρ, με τον ίδιο να απολαμβάνει την ευρυχωρία των πίσω καθισμάτων χωρίς το άγχος της κίνησης.

Το αυτοκίνητο παρέμεινε στην κυριότητα του μέχρι τον θάνατό του το 1991. Διαθέτει ακόμα τον αρχικό V8 κινητήρα 6,75 λίτρων κάτω από το καπό ενώ το σύνολο είναι σε φινίρισμα Silver Chalice. Το αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα προσεγμένο με τις άψογα διατηρημένες ξύλινες επενδύσεις στο εσωτερικό να είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Η ιπποδύναμη του είναι στα 189 άλογα, με αυτόματο κιβώτιο ενώ διέθετε και υδροπνευματική ανάρτηση, έχοντας λάβει ειδική άδεια από την Citroen. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν σας ενδιαφέρει αυτή η Rolls-Royce Silver Shadow που ανήκε στον Fredie Mercury, θα δημοπρατηθεί στην εκδήλωση της RM Sothebys στο Λονδίνο στις 5 Νοεμβρίου 2022. Όλα τα έσοδα από την πώληση του αυτοκινήτου θα διατεθούν στο Superhumans Center, μια φιλανθρωπική οργάνωση για παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης