Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι επίσημο. Δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες συγχωνεύθηκαν, δημιουργώντας την Stellantis, μία παγκόσμια εταιρεία η οποία ευελπιστεί να μετατραπεί σε έναν από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος αυτοκινητιστικός όμιλος περιλαμβάνει συνολικά 14 μάρκες. Τις Citroën, DS, Opel, Peugeot και Vauxhall από την πλευρά της PSA και τις Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Fiat, Alfa Romeo, Abarth, Lancia και Maserati από την πλευρά της Fiat Chrysler Automobiles.

400.000 εργαζόμενοι

Ο όμιλος Stellantis διαθέτει 30 εργοστάσια παγκοσμίως

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχηματισμένη από τον συνδυασμό δύο ομίλων με ισχυρή ιστορία και οικονομικά αποτελέσματα, η Stellantis είναι μια πραγματικά παγκόσμια εταιρεία με 400.000 ταλαντούχων, έμπειρων και πολυπολιτισμικών εργαζομένων, οι οποίοι σχεδιάζουν, εξελίσσουν, κατασκευάζουν και διανέμουν οχήματα και λύσεις αυτοκίνησης σε όλο τον κόσμο, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν στενά συνδεδεμένοι με τις κοινότητες όπου ζουν και εργάζονται.  

Το 11μελες Διοικητικό Συμβούλιο ηγείται ο Πρόεδρος, John Elkann. Ο Carlos Tavares από τη θέση του Chief Executive Officer είναι ο επικεφαλής μιας εκ των πιο έμπειρων και επιτυχημένων διοικητικών ομάδων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Stellantis θα δραστηριοποιηθεί σε κάθε γωνιά της γης, από την Ευρώπη, έως την Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Ωκεανία, καλύπτοντας κάθε απαίτηση των οδηγών.

Διαθέτει εργοστάσια σε 30 χώρες του κόσμου και η αξίας της ανέρχεται στα 25 δις δολάρια. Αυτή την στιγμή, στην γκάμα του ομίλου – στο σύνολο των 14 μαρκών – περιλαμβάνονται  29 εξηλεκτρισμένα μοντέλα. Μέχρι το τέλος του 2021, θα προστεθούν άλλα 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως, ο νέος αυτοκινητιστικός όμιλος Stellantis έχει εισαχθεί στα χρηματιστήρια του Παρισιού, του Μιλάνου και της Νέας Υόρκης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης