Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model 3 οδηγούσε στην Καλιφόρνια, έχοντας τον γιο του στη θέση του συνοδηγού. Καθώς ταξίδευαν εντός κατοικημένης περιοχής, ένα Pick-up τους εμβόλισε από το πλάι, ευτυχώς χωρίς να υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί δημιουργώντας όμως διαφωνίες περί υπαιτιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν είχατε ποτέ παρόμοιο περιστατικό, πιθανότατα γνωρίζετε ότι συχνά μπορεί να είναι δύσκολο να αποδείξετε ποιος φταίει. Σε πολλές περιπτώσεις, οι αρχές μπορεί να μην μάθουν ποτέ με βεβαιότητα τι συνέβη, πράγμα που σημαίνει ότι η ασφαλιστική εταιρεία θα μπορούσε να καταλήξει σε λάθος υπαιτιότητα ή συνυπαιτιότητα. Ευτυχώς, δεδομένου ότι κάθε νέο Tesla συνοδεύεται από ενσωματωμένη κάμερα στο ταμπλό (TeslaCam), οι ιδιοκτήτες μπορούν να έχουν  αποδεικτικά βίντεο για να μοιραστούν με την αστυνομία και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση ο οδηγός του Pick-up είπε ψέματα στην αστυνομία ρίχνοντας την ευθύνη στον οδηγό του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Η σύγκρουση κατέστρεψε ορισμένες από τις κάμερες του αυτοκινήτου και η πλαινή κάμερα που κατέγραψε το περιστατικό, εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν σε άμεση λειτουργία καθώς είναι μέρος του Autopilot. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του Model 3 έπρεπε να ζητήσει το βίντεο από την Tesla. Η εταιρία του το έστειλε και με εκείνο απέδειξε ότι ο οδηγός του φορτηγού ήταν ο υπεύθυνος για το τροχαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του φορτηγού είπε στην αστυνομία ότι ο οδηγός του Tesla «τον έβγαλε εκτός δρόμου». Οι περαστικοί προσπάθησαν να κάνουν τον οδηγό του φορτηγού να ηρεμήσει μετά το ατύχημα ενώ εκείνος δεν ρώτησε ούτε τον ιδιοκτήτη του Tesla αν ήταν καλά. Δεν ήξερε όμως πως τα πάντα ηχογραφούνταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού είδε το βίντεο, η αστυνομία τάχθηκε στο πλευρό του ιδιοκτήτη της Tesla, συνειδητοποιώντας ότι ο οδηγός του φορτηγού έλεγε ψέματα.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης