Αυτό που συμβαίνει με τις ευρωπαϊκές μάρκες αυτοκινήτων και τους καταναλωτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν έχει προηγούμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αμερικανοί δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε μήνυση για το παραμικρό, κάνοντας παράπονα για το οτιδήποτε μπορεί να τους ενοχλήσει σε ένα αυτοκίνητο, ιδιαίτερα αν αυτό ανήκει σε ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Το τελευταίο, περίεργο περιστατικό αφορά την Porsche και το ταμπλό των οχημάτων. Κάποιοι πελάτες διαμαρτυρήθηκαν στην εταιρεία, ισχυριζόμενοι ότι η ανοιχτόχρωμη απόχρωση στις εσωτερικές επιφάνειες των αυτοκινήτων τους, δημιουργούσε αντανάκλαση στις ακτίνες του ηλίου, γεγονός το οποίο μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στην όρασή τους.

Το θέμα έφτασε μέχρι τα δικαστήρια, έπειτα από ομαδική αγωγή. Η Porsche αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διακανονισμό, παρότι δεν υπήρξε αναφορά για ατύχημα, τραυματισμό ή άλλες απώλειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, θα αποζημιώσει με ένα ποσό που κυμαίνεται από 50 έως 175 δολάρια όσους έχουν στην κατοχή τους ένα μοντέλο παραγωγής 2007 – 2016, το οποίο φέρει απόχρωση Cognac, Luxor Beige, Natural Brown, Platinum Grey ή Sand Beige στην καμπίνα.

Τα χρήματα της αποζημίωσης αφορούν την αγορά γυαλιών ηλίου και πρέπει να παραδοθούν στους πελάτες στις ΗΠΑ, μέχρι τις 25 Ιουνίου 2018.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης