Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η Google Maps παρουσιάζει στην Αμερική μια υπηρεσία σε συσκευές Android και IOS, η οποία βοηθάει τον Στόχος της Google η υπηρεσία να εφαρμοστεί και στην Ευρώπη.χρήστη να εξοικονομήσει καύσιμα και να ελαττώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που είναι αρνητικές για το περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη υπηρεσία ονομάζεται Eco-friendly routing, στην οποία η Google Maps θα προτείνει τη διαδρομή με την οποία θα υπάρχει η μικρότερη κατανάλωση καυσίμου. Επιλέγοντας τον προορισμό στον οποίο θέλει να καταλήξει ο χρήστης, η εφαρμογή  Google Maps θα του παρουσιάζει όχι μόνο τον γρηγορότερο δρόμο, αλλά και τον πιο οικονομικό τονίζοντας τον με ένα πράσινο φύλλο. Υπάρχει πιθανότητα να είναι λίγο πιο αργή από μια συνηθισμένη διαδρομή, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς η πιο γρήγορη διαδρομή μπορεί να είναι και η πιο οικονομική.

Το σύστημα της Google προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ.

Η Google χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στο σύστημά της

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, η Google Maps όχι μόνο θα παρουσιάζει την οικονομικότερη διαδρομή, αλλά θα την συγκρίνει και με τις υπόλοιπες, χρησιμοποιώντας τον χρόνο, αλλά και με ποσοστά στη διαφορά κατανάλωσης. Για να τα καταφέρει όλα αυτά η Google χρησιμοποιεί τεχνολογία AI ( τεχνητής νοημοσύνης) και πληροφορίες από το U.S Department of Energy’s National Renewable Energy Laboratory (NERL), το μοναδικό ομοσπονδιακό εργαστήριο αφιερωμένο στην έρευνα, ανάπτυξη, και εμπορευματοποίηση τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης.

Στην περίπτωση που το σχέδιο της Google πετύχει και δηλαδή όλοι οι χρήστες αξιοποιήσουν της συγκεκριμένες διαδρομές, θα μπορούσε να αποτρέψει την έκλυση πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους διοξειδίου του άνθρακα ανά χρόνο, αποτέλεσμα που θα μπορούσε να είχε πετύχει αντίστοιχα με την αφαίρεση 200.000 αυτοκινήτων από τον δρόμο. 

Το μικρό βίντεο της Google για την υπηρεσία Eco-friendly routing.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσημα τα Google Pixel 6 και Pixel 6 Pro: Επιστροφή στην premium κατηγορία

Η Mercedes-Benz EQS 580 4Matic είναι το πιο πολυτελές ηλεκτρικό μοντέλο της αγοράς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης