Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα τροχόσπιτα δεν είναι γενικά γρήγορα οχήματα. Το μέγεθος, το βάρος και ο σκοπός τους δεν δίνουν έμφαση στην επιτάχυνση και την τελική ταχύτητα. Εάν είστε ο τύπος του ατόμου που θέλει ένα γρήγορο τροχόσπιτο, τότε η σημερινή είδηση αξίζει τη προσοχή σας, καθώς το ταχύτερο RV κατηγορίας A στον κόσμο, μόλις μπήκε προς πώληση στο Marketplace του Facebook. Η ταχύτητα ρεκόρ αυτού του αυτοκινούμενου από το 1977 αγγίζει τα 195χλμ./ώρα με την αγγελία να συνοδεύεται από τιμή στα 95.000 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να φτάσει σε αυτήν την υψηλή ταχύτητα, το αυτοκινούμενο έχει έναν κινητήρα Chevrolet V8 8,23 λίτρων με ψεκασμό καυσίμου και αζώτου. Αυτή η διάταξη αποδίδει 700 ίππους, ενώ η ισχύς περνά από ένα αυτόματο κιβώτιο Turbo-Hydramatic 425 σε ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
Το συγκεκριμένο RV είναι νόμιμο στο δρόμο. Ωστόσο, η αρχική κουζίνα, το μπάνιο, το κρεβάτι και άλλες ανέσεις έχουν φύγει για τη μείωση του βάρους και τη μεγιστοποίηση της ταχύτητας. Πλέον υπάρχει ένα κάθισμα συνοδηγού, ένα roll cage και το προσαρμοσμένο πιλοτήριο που περιλαμβάνει ταμπλό από αλουμίνιο και προσαρμοσμένη ρύθμιση οργάνων με καταγραφικό δεδομένων. 

Για ακόμα καλύτερες τελικές, ο ιδιοκτήτης μπορεί να τοποθετήσει ένα μπροστινό διαχωριστή και πλευρικές ποδιές για να βελτιώσει την αεροδυναμική του οχήματος. Φυσικά για ευκολία του οδηγού υπάρχουν και κάμερες που δείχνουν και το μπρος και το πίσω μέρος του οχήματος.

Αυτό το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο σημείωσε το ρεκόρ ταχύτητας τον Αύγουστο του 2016. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, κατάφερε να φτάσει τα 195χλμ..ώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Αυτά τα τροχόσπιτα GMC είναι αρκετά συλλεκτικά σήμερα. Θεωρητικά, ένας αγοραστής που δεν ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ρεκόρ ταχύτητας θα μπορούσε να εγκαταστήσει ξανά χαρακτηριστικά όπως μπάνιο και κουζίνα σε αυτήν την εξέδρα. Με αυτόν τον μεγάλο V8, θα εξακολουθούσε να υπάρχει αρκετή απόδοση, αλλά με την προσθήκη βελτιωμένης χρηστικότητας.
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης