Η Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία, είναι η πρώτη πολιτεία παγκοσμίως που έθεσε σε λειτουργία τις κάμερες με τεχνολογία εντοπισμού οδηγών που χρησιμοποιούν τα smartphone τόσο εν κινήσει όσο και σε στάση στο φανάρι.

Μάλιστα, την πρώτη κιόλας εβδομάδα λειτουργίας κατέγραψαν 3.303 παραβάτες, αποδεικνύοντας ότι το φαινόμενο της χρήσης του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι παγκόσμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν την στιγμή, στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας λειτουργούν 10 σταθερές και κινητές κάμερες. Σταδιακά θα προστεθούν άλλες 35, με το Κουίνσλαντ να είναι η δεύτερη πολιτεία που θα τις θέσει σε εφαρμογή το 2020.

Το σύστημα ανίχνευσης αποτελείται από δύο κάμερες. Η μία «φωτογραφίζει» το αυτοκίνητο στο ύψος του παρμπρίζ ώστε να φαίνεται καθαρά η στιγμή που ο οδηγός χρησιμοποιεί το κινητό και η άλλη τον αριθμό της πινακίδας του οχήματος.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, οι παραβάτες θα παρατηρούνται από την αστυνομία μέσω αλληλογραφίας. Από την 1η Μαρτίου 2020 ωστόσο, όποιος εντοπίζεται να χρησιμοποιεί το smartphone θα λαμβάνει πρόστιμο 344 δολαρίων – 457$ αν κινείται σε σχολική ζώνη – και πέντε βαθμούς ποινής στο δίπλωμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης