Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στην πρώτη προσπάθεια που πραγματοποίησε τον Οκτώβριο του 2020, λοιδορήθηκε από πολλούς, την κατηγόρησαν για ψευδή στοιχεία και ανακρίβειες. Η SSC North America επανήλθε όμως, αποδεικνύοντας ότι το αυτοκίνητό της είναι το ταχύτερο στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκανε δύο προσπάθειες προς βορρά και νότοΗ αμερικανική εταιρεία έκανε νέα απόπειρα κατάρριψης του ρεκόρ ταχύτητας, συντρίβοντας τα χρονόμετρα και διαλύοντας τις όποιες αμφισβητήσεις. Μετέβη στις εγκαταστάσεις του διαστημικού κέντρου Κένεντι και πιο συγκεκριμένα στην ευθεία του αεροδιαδρόμου Space Shuttle μήκους 3.700 μέτρων.

Το SSC Tautara οδηγούσε ο Dr Larry Caplin, ιδιοκτήτης του ακριβοθώρητου hypercar. Το ρεκόρ επετεύχθη και πιστοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου, με τη μέγιστη ταχύτητα να φθάνει τα 455,28 χλμ./ώρα.

Τέσσερις εταιρείες κατέγραφαν τους χρόνους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πρώτα 1.600 μέτρα είχε αναπτύξει ταχύτητα 393 χλμ./ώρα

Ο οδηγός έκανε δύο περάσματα. Ένας προς το βορρά κι ένα προς τον νότο. Στην πρώτη προσπάθεια το κοντέρ έγραψε 450,1 χλμ./ώρα και στη δεύτερη 460,4 χλμ./ώρα. Από αυτές τις τιμές προέκυψε το εξωπραγματικό μέσο όρο των 455,28 χλμ./ώρα.

Για την ακριβή καταγραφή των επιδόσεων και την εγκυρότητα, εκτός από τους ανεξάρτητους ειδικούς,  χρησιμοποιήθηκαν συσκευές από τέσσερις διαφορετικούς προμηθευτές, όπως τους IMRA (International Mile Racing Association), Racelogic (VBox), Life Racing και Garmin.

Το πανίσχυρο hypercar απόδοσης 1.750 ίππων – με τη χρήση βιοκαυσίμου E85 – ξεπέρασε τα 393 χλμ./ώρα στα πρώτα 1.600 μέτρα της διαδρομής, εμώ για φθάσει τα 460 χλμ./ώρα διήνυσε 3.000 μέτρα. 

Μάλιστα, το αυτοκίνητο δεν έφερε καμία τροποποίηση, εκτός από τη χρήση του καυσίμου Ε85. Είναι αυτό που θα παραδίδεται στους πελάτες και φορούσε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.

Αναμένουμε την απάντηση των Koenigsegg Jesko Absolut και Hennessey Venom F5, τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών μπορούν να ξεπεράσουν τα 500 χλμ./ώρα.

 

 

Οι αμερικανοί διέλυσαν το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής

To Koenigsegg Agera RS παραμένει το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης