Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το τρέμουλο στο τιμόνι ποτέ δεν είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο καθώς πάντα υποδεικνύει πρόβλημα σε ένα μέρος του αυτοκινήτου. Κάτι που βάζει την ασφάλεια μας σε κίνδυνο ανά πάσα στιγμή και αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Εάν το τρέμουλο εντοπίζεται κατά την οδήγηση στις λίγο υψηλότερες ταχύτητες όπως 100χλμ./ώρα, τότε το πιθανότερο είναι το πρόβλημα να έρχεται από τις ζάντες. Είτε κάποια από αυτές έχει στραβώσει είτε έχει χαθεί κάποιο από τα αντίβαρα που είχε τοποθετηθεί κατά την ζυγοστάθμιση.
  • Εάν το τρέμουλο εντοπίζεται περισσότερο κατά την οδήγηση σε χαμηλές και σταθερές ταχύτητες, τότε η αιτία πιθανότατα εντοπίζεται στα ελαστικά. Κάποιο από αυτά ίσως έχει εξόγκωμα (από λακκούβες, πεζοδρόμια κ.α.) με αποτέλεσμα να οδηγεί το τρέμουλο στο τιμόνι.
  • Εάν πάλι το τρέμουλο γίνεται έντονο κατά το φρενάρισμα και συνοδεύεται από περίεργη αίσθηση στο πεντάλ του φρένου, τότε μία από τις δισκόπλακες έχει στραβώσει. Ένα φαινόμενο που δεν είναι σπάνιο και μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Όποια κι αν είναι η αιτία, το τρέμουλο στο τιμόνι δείχνει πρόβλημα το οποίο οφείλει να αντιμετωπιστεί άμεσα καθώς επηρεάζει την ασφάλεια του οχήματος. Εάν έχετε παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο κατά την οδήγηση του δικού σας αυτοκινήτου, εντοπίστε πότε συμβαίνει το φαινόμενο και μεταβείτε το συντομότερο σε ένα συνεργείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης