Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

Μετά την τελευταία χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε ο Marc Marquez τον Ιούνιο, η περίοδος ανάρρωσης και ξεκούρασης ήταν μεγάλη, με τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να επιλέγει αυτή την φορά να επιστρέψει όταν θα είναι κοντά στο 100% του ώστε να δώσει χρόνο στο σώμα του να επανέλθει στα πρότερα στάδιά του με έναν πιο ήρεμο τρόπο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περίοδος αυτή φαίνεται να φτάνει στο τέλος της και ο Marc Marquez βρέθηκε στο επίσημο, διήμερο τεστ των MotoGP στην πίστα του Misano την Τρίτη και την Τετάρτη, όπου ανέβηκε για πρώτη φορά μετά από καιρό πάνω στην RC213V. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

O Ισπανός αναβάτης όχι μόνο βγήκε για να κάνει αρκετούς γύρους και να συνηθίσει και πάλι την αίσθηση της μοτοσυκλέτας (39 γύρους την πρώτη μέρα και 61 γύρους την δεύτερη), αλλά γρήγορα ξεκίνησε να δοκιμάζει και νεά εξαρτήματα, στην συνεχόμενη προσπάθεια της Honda να βρει μια λύση στο αδιέξοδο μπροστά στο οποίο έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια. 

 

Ο Marquez τελείωσε τελικά το τεστ στην 7η θέση την δεύτερη μέρα, με χρόνο 1:32.327, 1.2 δευτερόλεπτα μακριά από τον Fabio Quartararo στην κορυφή. Βεβαίως σε ένα τεστ το σημαντικό δεν είναι οι χρόνοι αυτοί καθαυτοί, αλλά τα εξαρτήματα που δοκιμάζονται και, ενώ και η Yamaha έφερε αρκετά νέα εξαρτήματα που θα κάνουν την εμφανισή τους το νωρίτερο δυνατό, η Honda επίσης έκανε πολλές δοκιμές με εισαγωγές αέρα, αεροδυναμικά μέρη και, το πιο σημαντικό, ένα νέο ψαλίδι το οποίο ανατέθηκε προς κατασκευή στην Kalex. Αυτή η κίνηση δείχνει την αλλαγή νοοτροπίας των Ιαπώνων, οι οποίοι είναι πλέον έτοιμοι να δουλέψουν με διαφορετικό τρόπο. 

“Μετά από 100 μέρες μακριά, ουάου – αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι γρήγορες!”, ήταν τα λόγια του Marquez. “Είναι το ίδιο όπως όταν φτάνεις στην πρώτη δοκιμή μετά το χειμώνα, σου παίρνει λίγο χρόνο για να προσαρμοστείς. Ήταν πολύ καλό που επέστρεψα, που οδηγούσα ξανά αυτή τη μοτοσυκλέτα και ήμουν με την ομάδα μου. Βήμα-βήμα ένιωθα πιο γρήγορος και πιο άνετος, αλλά πρέπει να δουλέψω περισσότερο για να αποκτήσω δύναμη για μεγαλύτερες διαδρομές. Μπόρεσα να δοκιμάσω κάποια εξαρτήματα για τη Honda μετά από μερικές διαδρομές γιατί ένιωθα καλά. Η Honda δουλεύει πολύ, είναι ξεκάθαρο”.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης