ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν θυμίζει κανένα από τα συνηθισμένα pick-up. Η εμφάνισή του είναι μοναδική, το ίδιο και οι ικανότητές του. Το νέο Mitsubishi L200 στη σπέσιαλ έκδοση με την ονομασία Black Edition κλέβει την παράσταση, ακόμα και στα… πλούσια προάστια της Αττικής.

To οδηγήσαμε, το τεστάραμε σε σκληρές επιφάνειες, στην άσφαλτο, στο βουνό. Καταλήξαμε πως αυτό δεν είναι ένα απλό «αγροτικό», αλλά ένας εξειδικευμένος εργάτης με ανυπέρβλητο στυλ και σκληροτράχηλο χαρακτήρα.

 

Από τα αλώνια στα σαλόνια

Το L200 είναι ένα από τα κορυφαία μοντέλα στην γκάμα της Mitsubishi κι ένα από τα πιο δημοφιλή οχήματα ανά την υφήλιο. Με περισσότερες από 4,7 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, οπότε και παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά, μέχρι σήμερα, αυτό το όχημα μπορεί να περηφανεύεται πως έχει γράψει τη δική του ιστορία. Εντυπωσιακό σε εμφάνιση και ικανότητες.

Η έκδοση Black Edition που προσφέρεται στην Ελλάδα και είχαμε στη διάθεσή μας αναμφίβολα είναι η πιο ξεχωριστή. Ισορροπεί ιδανικά μεταξύ των pick-up και των κλασικών επιβατικών, μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να μετατραπεί από ένα «επαγγελματικό θηρίο» σε αυτοκίνητο διασκέδασης.

Από αυτόν τον «αγρότη» δεν λείπει κυριολεκτικά τίποτα. Η ιαπωνική φίρμα φρόντισε να το προικίσει με κάθε τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας. Ωστόσο το στοιχείο που το κάνει τόσο ανατρεπτικό είναι η αισθητική του.
Η τεράστια μαύρη μάσκα εμπρός «Dynamic Shield» με το χρωμιωμένο προστατευτικό στον προφυλακτήρα, το κατάμαυρο αμάξωμα, τα full LED φώτα, τα πλαϊνά σκαλοπάτια, οι μπάρες στην καρότσα και οι μεγάλοι τροχοί, επίσης σε μαύρη απόχρωση, προσδίδουν στο L200 Black Edition έναν άκρατο δυναμισμό, μια σκληρότητα.

 

Σαλόνι υψηλού επιπέδου

Ανοίγοντας τις πόρτες, η καμπίνα μόνο pick-up δεν θυμίζει. Οθόνη αφής 7 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας, κάμερα οπισθοπορείας, λειτουργία πολλαπλών προβολών με πανοραμική εικόνα 360 μοιρών, πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων, ψηφιακή οθόνη 4,2΄΄ στον πίνακα οργάνων, δερμάτινα καθίσματα, αυτόματος κλιματισμός, θύρες USB, πολυλειτουργικό τιμόνι, σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, λειτουργία Auto Stop & Go και οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε ανήκει στον εξοπλισμό αυτής της έκδοσης.

Στο εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν με περίσσια άνεση τέσσερις ενήλικες, ακόμα και 5 επιβάτες με ελάχιστες παραχωρήσεις. Η καρότσα έχει μήκος 1,52 μ., πλάτος 1,47 μ. και ύψος πλευρικών τοιχωμάτων στα 475 χλστ. Το ωφέλιμο φορτίο ξεπερνά τον 1 τόνο και η ελκτική ικανότητα με φρένα βάρους αγγίζει τους 3,1 τόνους.

Στον πίσω χώρο μπορείτε να φορτώσετε ό,τι θέλετε και να το ασφαλίσετε χάρη στην υψηλής αντοχής κουκούλα, που αγκιστρώνει στα πλαϊνά και στην πόρτα.

 

Αγρίμι

Στον δρόμο, είτε μιλάμε για χώμα, είτε για χωράφια, είτε για άσφαλτο, το Mitsubishi L200 Black Edition ελάχιστα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας μπορούν να το ακολουθήσουν.

Χάρη στο εξαιρετικό σύστημα τετρακίνησης Super Select 4WD-II με λειτουργίες 2H, 4H, 4HLc και 4LLc, κεντρικό διαφορικό Torsen, δυνατότητα κλειδώματος του πίσω διαφορικού και τέσσερα προγράμματα (Gravel, Mud/Snow, Sand και Rock), φαντάζει ασυγκράτητο.

Ειδικά στην άσφαλτο, η ποιότητα κύλισης έχει βελτιωθεί σημαντικά.Λοφίσκοι, νταμάρια, πετρώδεις επιφάνειες, λάσπη και άμμος, γίνονται μια ευθεία με αυτό το τετράτροχο. Το L200 ακολουθεί τον ρυθμό σου με χαρακτηριστική άνεση, μπορεί να κατέβει απότομες πλαγιές με τη χρήση του «Hill Descent Control», να καταπιεί νεροφαγώματα και να μεταφέρει το φορτίο οπουδήποτε.

Το εξάρι αυτόματο κιβώτιο συνδυάζεται άριστα με τον diesel κινητήρα χωρητικότητας 2,268 κ.εκ. Οι 150 ίπποι και τα 400 Nm ροπής προφανώς και δεν «βάζουν φωτιά στην άσφαλτο», αλλά κάνουν με ακρίβεια τη δουλειά τους. Εξάλλου, από ένα pick-up επιζητάς τη δύναμη και τις ικανότητες, όχι τις επιδόσεις.

Η κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται σε περίπου 10 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Το γεγονός ότι κάθεσαι ψηλά σού δίνει μια αίσθηση ηρεμίας αφού έχεις ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση. Αν θες να κινηθείς λίγο πιο σβέλτα, τα paddles πίσω από το τιμόνι είναι εκεί για να ικανοποιήσουν τις διαθέσεις σου. Το αμάξωμα σε περιπτώσεις πίεσης παραμένει ακλόνητο, οι κλίσεις έχουν περιοριστεί και το τιμόνι εκπλήσσει με την αμεσότητά του.

Η συμπεριφορά του L200 στην άσφαλτο είναι εντυπωσιακά βελτιωμένη, η πίσω ανάρτηση με τον ημιάκαμπτο άξονα με έξι φύλλα σούστας και την αυξημένη διάμετρο των αμορτισέρ συμβάλλει στον περιορισμό των κραδασμών, ενώ ο θόρυβος έχει μηδενιστεί για τα δεδομένα της κατηγορίας.

 

Συμπέρασμα

Το Mitsubishi L200 Black Edition είναι ένα αυθεντικό pick-up νέας γενιάς. Οι Ιάπωνες έχουν αναβαθμίσει κάθε πτυχή του οχήματος, το έχουν κάνει πιο φιλικό προς τον οδηγό, πιο πολιτισμένο και ασφαλές.

Η τετρακίνηση Super Select 4WD-II συγκαταλέγεται στις κορυφαίες στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών. Με αυτό το αυτοκίνητο δεν ανησυχείς για τίποτα. Σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε για να σε βγάζει ασπροπρόσωπο παντού.

Εμείς όμως θα επιμείνουμε σε ένα σημείο. Την επιβλητική και άγρια όψη του. Αν θες να κάνεις τη διαφορά, αυτό είναι το επόμενο αυτοκίνητό σου.

Το κόστος αγοράς της συγκεκριμένης έκδοσης ανέρχεται στα 40.000€, με πλήρη εξοπλισμό και αυτόματο 6άρι κιβώτιο. Η βασική ξεκινά από 28.200€.

Δες εδώ όλες τις προδιαγραφές του νέου L200

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  Mitsubishi L200 Black Edition
Κυβισμός (cc) 2.268 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 150/3.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 400/1.750
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 13,5
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 174
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 9,7
Εκπομπές Ρύπων CO2 (WLTP) 231 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 105 €
Μήκος (μέτρα) 5.305
Πλάτος (μέτρα) 1.815
Ύψος (μέτρα) 1.780
Βάρος (κιλά) 2.030
Ωφέλιμο φορτίο 1 τόνος
Τιμή (από…)

28.200€

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αποκαλύπτεται το ηλεκτρικό SUV της Mitsubishi

Το Mitsubishi Space Star κάνει τη διαφορά

Τίτλοι τέλους για τον θρύλο των 4Χ4

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης