Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο
του Κώστα Χαραλά «Το κουτί του θυμού»

το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010, στις 12 το μεσημέρι,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Τι κρύβει μέσα του το κουτί του θυμού και τι θα συμβεί αν το ανοίξεις;
Έλα να ακούσεις την ιστορία και τις περιπέτειες μιας πολύ θυμωμένης οικογένειας

Ο συγγραφέας Κώστας Χαραλάς

και η εικονογράφος Ντανιέλα Σταματιάδη σε περιμένουν για να μάθεις

με παιχνίδια και χρώματα πως ο διάλογος είναι ο πιο συνετός τρόπος
για να λύνουμε τις διαφορές μας.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ!!!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο μικρός ήρωας θυμώνει πολύ, όπως όλα τα παιδιά. Θυμώνει με την αδερφή του που τον καταπιέζει και με πολλά άλλα πράγματα. Το ίδιο θυμώνει και η αδερφή του, αλλά και ο μπαμπάς του. Η μαμά του θυμώνει με αυτούς επειδή θυμώνουν, κι ολόκληρη η θυμωμένη οικογένεια περνάει ώρες στη στέγη του σπιτιού προσπαθώντας να ηρεμήσει. Τα κεραμίδια είναι η εξορία τους κι ο θυμός του καθενός ένα μεγάλο κουτί γεμάτο καρφίτσες, φλόγες ή καταιγίδες. Και όλα αυτά συνεχίζονται μέχρι που κάποια στιγμή, μία μαγική αλλαγή συμβαίνει. Κάθε φορά που θυμώνουν, ψάχνουν στο κουτί τους και βρίσκουν άλλα κουτιά το ένα μέσα στο άλλο, μέχρι που ο θυμός τούς περνάει κι αρχίζουν να επικοινωνούν και πάλι με αρμονικό τρόπο.

Μια πανέξυπνη διασκεδαστική ιστορία για τα αποτελέσματα του θυμού και των ενδοοικογενειακών συγκρούσεων και την αξία της αρμονικής συμβίωσης μέσα στην οικογένεια.

Αυτοσύσταση του συγγραφέα

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη όπου και έπαιξα, τσακώθηκα, σπούδασα, ανακάλυψα, ερωτεύτηκα και, στο τέλος, έφυγα για ένα ήσυχο μικρό χωριό στο πίσω μέρος του κεφαλιού του ιππόκαμπου. Μια ζωή ρήματα, μια ζωή ερωτήματα. Και είμαι μικρός. Πολύ μικρός. Τόσο όσο να σκεπάζομαι με τα αγαπημένα μου βιβλία κάθε βράδυ ή να κολυμπάω μέσα στην κούπα του καφέ που μου υπενθυμίζει να γυρίσω πίσω στο γράψιμο. Και γράφω για παιδιά και μόνο για παιδιά.

Κάπου κάπου οι μεγάλοι με ρωτάνε για ποιον ακριβώς λόγο γράφω για αυτά. Τότε οι λέξεις μού τελειώνουν και σχεδόν αυθόρμητα τους κοιτάζω στα μάτια και τους δείχνω τη γλώσσα μου, όπως θα έκανε ένα παιδί.

Μεταξύ άλλων έχω γράψει τα βιβλία: Το μυστήριο της Ανομβρίδας (Βραβείο Κύκλου Παιδικού Βιβλίου, 2002), Ο Αυτοκράτορας και ο υπήκοος (2005), Η κυρία Ήξεις-Αφήξεις (2006), Ο Ανεμόμυαλος (2006), Η συγγνωμομηχανή (2007).
______________________________________

ISBN 9789604558100  –  σελ. 48  –  έκδοση Μαρτίου 2010

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης