Μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί αύριο ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος, Στέφαν Φούλε.
Ο κοινοτικός επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, και θα παραβρεθεί στο άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη.
«Η ΕΕ υποστηρίζει πλήρως τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως το άνοιγμα αυτού του σημείου διέλευσης και νοιώθει περηφάνια για το ότι συνέβαλε με οικονομικά μέσα σε ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο», αναφέρει σε σημερινή γραπτή δήλωσή του ενόψει της επίσκεψης, ο Στέφαν Φούλε.
Ο Σ. Φούλε θα έχει ακόμη συναντήσεις με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκο Κυπριανού, και θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης της δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ για το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, το οποίο επιχορηγείται από την Ε.Ε.
Ο κοινοτικός επίτροπος θα συμμετάσχει, τέλος, σε συζήτηση με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους επιχειρηματίες, καθώς και εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, ενώ θα συναντηθεί με τους ηγέτες των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων.

