Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Lay the Favorite (2012)
Μεταφρασμένος Τίτλος: Κορώνα Γράμματα

Με φόντο των κόσμο των αθλητικών στοιχημάτων, παρακολουθούμε την ιστορία της Μπεθ, που από στριπτιζέζ έγινε βοηθός του Ντινκ, ενός από τους μεγαλύτερους τζογαδόρους στο Βέγκας. Αποδεικνύεται φυσικό ταλέντο στα στοιχήματα, αλλά κάνει το λάθος να τον ερωτευτεί, και να μπει στο σκόπευτρο της γυναίκας του, Τούλιπ. Εγκαταλείπει το Λας Βέγκας για τη Νέα Υόρκη, αλλά οι πράξεις της την κυνηγούν, και θα αναγκαστεί να επιστρέψει στο Ντινκ και να αντιμετωπίσει τη γυναίκα του και τον κόσμο του τζόγου ξανά.

Σκηνοθεσία: Stephen Frears
Σενάριο: D.V. DeVincentis, Beth Raymer (βιβλίο)
Cast: Rebecca Hall (Beth), Bruce Willis (Dink Heimowitz), Vince Vaughn (Rosie), Catherine Zeta-Jones (Tulip)

Des Gens qui s`Embrassent (2013)
Μεταφρασμένος Τίτλος: Μια Βραδιά στο Σαιν Τροπέ
Γνωστό επίσης ως: It Happened in Saint-Tropez

Το «Μια βραδιά στο Σαιν Τροπέ» είναι μια απολαυστική γαλλική κομεντί με τους Monica Bellucci(Irreversible), Eric Elmosnino(Gainsbourg) και Kad Merad (Les Choristes). Γυρισμένη στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Λονδίνο και φυσικά την Κυανή Ακτή η ταινία διαθέτει μια ακαταμάχητη, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και ένα σφιχτό σενάριο.

Πρόκειται για την πέμπτη σκηνοθετική δουλειά της Γαλλίδας σκηνοθέτριας Danièle Thompson (Πρώτη Σειρά Πλατεία), σε σενάριο που συνυπογράφει με τον γιο της Christopher Thompson. Το φιλμ πραγματεύεται -όχι τυχαία αν κρίνουμε από τον πρώτο βαθμό συγγένειας των σεναριογράφων- τις ταραχώδεις σχέσεις αίματος που ταλαιπωρούν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες οικογένειες.

Το γεμάτο ανατροπές σενάριο, οι λεπτές αποχρώσεις του κάθε χαρακτήρα, αλλά και οι εύστοχες πινελιές μαύρου χιούμορ συνδυάζονται άψογα με τις καλοδουλεμένες ερμηνείες του λαμπερού cast.

Πολύ κακός συγχρονισμός: η κηδεία της συζύγου του Zef (Eric Elmosino) συμπίπτει με το γάμο της κόρης του αδελφού του, Roni (Kad Merad). Αυτό το αναπάντεχο γεγονός επιδεινώνει την τεταμένη ατμόσφαιρα ανάμεσα στα δύο αδέρφια . Οι καριέρες τους, οι επιλογές τους ακόμα και οι σύζυγοι τους (Monica Bellucci, Valérie Bonneton) δε θα μπορούσαν να διαφέρουν περισσότερο. Από τη μια επικρατεί ευλαβική λιτότητα και πνευματική καλλιέργεια κι από την άλλη μια αχόρταγη και φιλήδονη απόλαυση της ζωής. Δεν έχουν τίποτα κοινό πέρα από τον γερασμένο κι όλο και πιο αδύναμο πατέρα τους καθώς και τις κόρες τους που είναι πολύ δεμένες μεταξύ τους. Από το Λονδίνο στο Παρίσι, από τη νέα Υόρκη μέχρι το Saint-Tropez, οι φιλονικίες, οι παρεξηγήσεις και οι προδοσίες θα βομβαρδίσουν αυτό το ετοιμόρροπο οικογενειακό σκηνικό. Αλλά μέσα από τα συντρίμμια αυτής της σύγκρουσης και της επιπόλαιης συμφιλίωσης, θα ανθίσει μία, μπορεί και δύο πανέμορφες ιστορίες αγάπης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης