Άσκηση: Δεν αδυνατίζει από μόνη της αλλά βελτιώνει τη σύνθεση του σώματος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, 17:19
Άσκηση: Δεν αδυνατίζει από μόνη της αλλά βελτιώνει τη σύνθεση του σώματος

Η άσκηση έχει πολλά άλλα οφέλη αλλά μια νέα μελέτη δείχνει πως όταν πρόκειται για απώλεια βάρους είναι απίθανο να έχει αποτέλεσμα χωρίς μείωση της πρόσληψης θερμίδων. Αν λοιπόν νομίζετε ότι μερικές συνεδρίες στο γυμναστήριο θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά, σκεφτείτε το ξανά.

Μερικά άτομα όταν ασκούνται χάνουν βάρος ενώ άλλα δεν χάνουν κανένα κιλό. Οι ερευνητές εδώ και πολλά χρόνια πιστεύουν ότι οι ποικίλες αλλαγές βάρους που συνοδεύουν την άσκηση οφείλονται στην πραγματικότητα σε διατροφικές αλλαγές που κάποια άτομα αποφασίζουν να κάνουν παράλληλα με την άσκηση.

Από την άλλη μεριά, η άσκηση μπορεί να προσθέσει μυική μάζα και άρα να βελτιώσει τη σύνθεση του σώματος, κάτι που είναι σημαντικό. Έτσι μετά από ένα πρόγραμμα γυμναστικής μπορεί να έχετε τα ίδια συνολικά κιλά, αλλά τα ποσοστά μυικής μάζα και λίπους ίσως είναι πιο ευνοϊκά.

Ο Hans-Peter Kubis, από τη Σχολή Αθλητισμού, Επιστήμης Υγείας και Άσκησης στο Bangor University και οι συνεργάτες του ανέφεραν τα ευρήματά τους στο περιοδικό Applied Physiology, Nutrition και Metabolism. Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που ασκούνταν τρεις φορές την εβδομάδα επί 45-90 λεπτά για 4-8 εβδομάδες – αλλά δεν άλλαξαν τη διατροφή τους – απέτυχαν να χάσουν βάρος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, 17:19