Tην ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομίας με σύγχρονο εξοπλισμό επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Υ.ΘΕΣ) , με αφορμή τον τραυματισμό δύο αστυνομικών της Ομάδας Ζ κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη δυτική πλευρά της πόλης.

Η Ένωση επισημαίνει ότι «κατά την εξέλιξη του περιστατικού, η επικοινωνία των εμπλεκομένων αστυνομικών με το κέντρο επιχειρήσεων ήταν για ακόμη μια φορά προβληματική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το εν λόγω ζήτημα έχει αναδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν από την Ένωσή μας, καθόσον οι ενδοεπικοινωνίες πάνω από μία δεκαετία είναι διάτρητες και προβληματικές δυσχεραίνοντας το έργο των συναδέλφων μας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα και την ίδια τους τη ζωή», προσθέτει.

Για το περιστατικό συνελήφθησαν τρεις άνδρες ηλικίας 29, 44 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης για επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, απλή σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και η δίκη αναβλήθηκε για τα μέσα του μήνα. Οι δύο από τους τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ο τρίτος κρατείται επειδή εκκρεμούσαν σε βάρος του διωκτικά έγγραφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης