Με «πυρετώδεις» ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εργασίες διαμόρφωσης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων που ξεκινούν με την αρχιερατική θεία λειτουργία.

Συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας ακολουθώντας το περσινό μοτίβο τοποθέτησαν κιγκλιδώματα περιμετρικά του Ιερού Ναού, ώστε να περιορίσουν την μαζική διέλευση των πιστών από την κεντρική είσοδο. Ταυτόχρονα, συνεργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης καθαρίζει το οδόστρωμα επί της οδού Αγίου Δημητρίου, όπου στις 11 έχει προγραμματιστεί η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας, καθώς και των λειψάνων της εικόνας του Πολιούχου, με τη συμμετοχή των πιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, τα μέτρα της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης είναι αρκετά αυστηρά -έχουν τοποθετηθεί κυγκλιδώματα και εντός του ναού και καρέκλες με αποστάσεις-, ενώ, από νωρίς το πρωί, δεκάδες πιστοί συρρέουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για να παρακολουθήσουν την αρχιερατική θεία λειτουργία, με ορισμένους, μάλιστα, να φιλούν τις εικόνες χωρίς την απαραίτητη μάσκα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Επιπλέον, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στη Θεσσαλονίκη -από τη Δευτέρα 25 έως και την Πέμπτη 28/10- λόγω των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τις 05.00 μέχρι 13.30, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας Πορταϊτίσσης, στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου Θεσ/νίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση οχημάτων στους δρόμους, από τους οποίους θα διέλθει η πομπή: Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Ι.Δραγούμη μέχρι την οδό Πλάτωνος. Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου. Ολύμπου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πελοποννήσου. Πελοποννήσου, σε όλο το μήκος της. Σελεύκου, σε όλο το μήκος της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 10.30 μέχρι 13.30, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης των Ιερών Εικόνων δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους, από τους οποίους θα διέλθει η πομπή: Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πλάτωνος. Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου. Ολύμπου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πελοποννήσου. Πελοποννήσου, σε όλο το μήκος της.

Πηγή: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης