Ανατροπή είχαμε στην περίπτωση του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6», στο οποίο χθες εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού. Όπως έγινε σήμερα γνωστό, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τεστ τα οποία βγήκαν όλα -και τα 12- αρνητικά. 

Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής» του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί, από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του «Mein Schiff 6» τα οποία βρέθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ενώ στους επαναληπτικούς ελέγχους αρχικά τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά. Για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονταν αργότερα το πρωί. Τελικά και αυτά, όπως αποδείχτηκε από τον έλεγχο, είναι αρνητικά.

Η TUI Cruises διαβεβαίωσε ότι τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Πρόσθεσε ότι, χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

 

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης