Για πρώτη φορά αναχαίτιση τουρκικού drone

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018, 11:53
Για πρώτη φορά αναχαίτιση τουρκικού drone
Για πρώτη φορά τα ελληνικά F-16 αναχαίτισαν τουρκικό drone.

Σύμφωνα με το militaire.gr, τη Μεγάλη Πέμπτη, ένα UAV ANKA του τουρκικού Ναυτικού εντοπίστηκε από ελληνικά ραντάρ στην περιοχή της Ρόδου.

Αμέσως, ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από το Καστέλι, κατευθύνθηκαν στην περιοχή όπου πετούσε το UAV ANKA και το εντόπισαν. Με την εμφάνιση των ελληνικών F-16, οι Τούρκοι το απέσυραν για λίγο στον εναέριο χώρο τους, αλλά γρήγορα το επανέφεραν στον ελληνικό. Τα F-16 παρακολούθησαν την πτήση του μέχρι την απόσυρσή του.

Το UAV ANKA το είχαν απογειώσει οι Τούρκοι από την αεροπορική βάση του Ντάλαμα.

Αυτή ήταν η πρώτη καταγραφή παραβίασης των UAV ANKA, μετά την επίσημη ανακοίνωση της επιχειρησιακής τους ένταξης στο τουρκικό Ναυτικό, στις 27 Μαρτίου.Πού κατασκευάζεται - Όλα τα τεχνικά στοιχεία 

Τα ANKA είναι μη επανδρωμένα σκάφη τουρκικής κατασκευής που έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη στο Αφρίν. Τα νέα UAV δοκιμάστηκαν επιτυχώς στην αεροπορική βάση Ακιντζί, βορειοδυτικά της Άγκυρας, τον περασμένο μήνα.

Τέτοιου είδους αεροσκάφη προορίζονται για αποστολές συλλογής πληροφοριών και επικοινωνιών, ενώ φωτογραφίες τους έχουν αναρτηθεί στο Τwitter από το τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικών Προγραμμάτων.

(Video από το NTV)

Η Τουρκία ανακοίνωσε πως από την 26η Μαρτίου και μετά τα drone του Ναυτικού της θα χρησιμοποιούνται από την τουρκική εθνική υπηρεσία πληροφοριών MIT.

Το νέο μη επανδρωμένο εναέριο σκάφος διαθέτει δύο κινητήρες τουρκικής κατασκευής, έχει αυτονομία 24 ωρών, μέγιστη ταχύτητα 217 χιλιομέτρων ανά ώρα και υψόμετρο πλεύσης 35.000 ποδών. 

Τα χαρακτηριστικά του από την εταιρεία TAIΠληροφορίες - Φωτογραφίες: Tai.com


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018, 14:17