Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις των γονέων των δύο νεαρών κοριτσιών που έκαναν διακοπές μαζί με την οικογένειά τους και πνίγηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου διέμεναν στη Ρόδο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς των δύο κοριτσιών κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τα τέσσερα παιδιά της από τη Γαλλία. Εκτός από τα δύο κορίτσια 16 και 19 ετών που πνίγηκαν, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς τους και οι δύο αδελφές τους, η μία μεγαλύτερη και η άλλη μόλις 10 ετών.

Από τις επίσημες μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει κανονικά λίγο μετά τις 14.00. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά τις 15.30, ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους. Λίγο μετά τις 17.00 οι δύο από τις τέσσερις αδελφές μετέβησαν στην πισίνα. 
  
Στο διάστημα που μεσολάβησε, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, οι νεαρές γευμάτισαν και πάλι γλυκά κι άλλα σνακ από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο, όπως προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας.

Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Τα κορίτσια, επειδή δεν ήξεραν προφανώς κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Λίγο μετά τις 18.10 έφθασαν εκεί. Ωστόσο, δυστυχώς, δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στην πισίνα αυτή και αναγκάστηκαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα δύο μέτρα. Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αφού μπήκαν μέσα, εκτιμάται ότι πανικοβλήθηκαν όταν έφθασαν σε σημείο που δεν πατούσαν τα πόδια τους στον πάτο. Τότε φέρεται να ξεκίνησε το πρώτο μέρος της τραγωδίας: η μία προσπαθούσε να κρατηθεί ή να σώσει την άλλη και δυστυχώς επήλθε το μοιραίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ναυαγοσώστης, όπως έγινε γνωστό από την έρευνα, είχε σχολάσει λίγα λεπτά πριν από την τραγωδία και συγκεκριμένα στις 18.00.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο στις 18.20. Εντόπισε τη μία κοπέλα, που είχε παλμούς και την οποία επιχειρούσαν να επαναφέρουν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου. Δυστυχώς, δεν τα κατάφεραν. Οι γονείς αναζήτησαν και τη δεύτερη αδελφή. Νόμιζαν ότι βρισκόταν στο δωμάτιο.

Ωστόσο, δυστυχώς, ούτε οι γονείς ούτε κανείς άλλος είχε δει ότι λίγα μέτρα παραπέρα, στον πάτο της πισίνας, βρισκόταν νεκρή η μεγαλύτερη αδελφή της. 

Ο διευθυντής της ξενοδοχειακής μονάδας και ο ναυαγοσώστης θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα της Ρόδου, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα απαγγελθούν εις βάρος τους κατηγορίες.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης