Απάντηση της Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του zougla.gr

Απάντηση της Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του zougla.gr
Ανακοίνωση - απάντηση εξέδωσε η ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας αναφορικά με το χθεσινό δημοσίευμα του zougla.gr που έφερε τον τίτλο «Δίωξη κατά Μητροπολίτη για κακούργημα».

Στην ανακοίνωσή της, η Μητρόπολη δεν αμφισβητεί το «βαρύ» πόρισμα του Υπουργείου Οικονομικών λέγοντας πως αυτό βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών αρχών, ενώ δηλώνει σίγουρη πως στο τέλος της δικαστικής έρευνας θα δικαιωθεί. 

Τέλος, αναφέρει ότι το δημοσίευμα δεν εισφέρει κάποιο καινούργιο στοιχείο στην έρευνα και αναρωτιέται ποιον λόγο εξυπηρετεί η δημοσίευση του θέματος. Τι θέλει να μας πει, δηλαδή, η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας; Ότι θα έπρεπε να αποσιωπηθεί η δίωξη για κακούργημα, επειδή την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου θα συνεδρίαζε η Ιεραρχία για να αποφανθεί επί της συμφωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού της χώρας και του Αρχιεπισκόπου πάσης Ελλάδος; Για ποιο λόγο η Μητρόπολη συνδέει τα δύο αυτά ετερόκλητα γεγονότα; Μήπως πράγματι συνδέονται, τουλάχιστον ως προς την κρίση του εναγόμενου ιεράρχη;  

Ολόκληρη η απάντηση της Μητρόπολης

Σχετικά με το σημερινό (15/ 11/ 2018) δημοσίευμα στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα» που αφορά την καθ’ ημάς Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

1. Όπως και κατά το παρελθόν έχουμε επισημάνει το πόρισμα των αρμοδίων υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά το διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας, βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών αρχών και αναμένουμε την αξιολόγησή του.

2. Επισήμως δεν έχουμε κληθεί ούτε μας έχει γνωστοποιηθεί καμία δίωξη σε βάρος οποιουδήποτε. Άλλωστε, όπως έχει αποδείξει η δικαστική πρακτική, η άσκηση διώξεως δεν συνιστά και ενοχή.

3. Θα ήταν φρόνιμο να αναμένουμε την πλήρη και ενδελεχή αξιολόγηση της υπόθεσης από την Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε πλήρη και τυφλή εμπιστοσύνη και είμαστε πεπεισμένοι ότι στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια και θα επέλθει η δικαίωση.

4. Είναι προφανές ότι ο μοναδικός καταγγέλλων και μηνυτής, αν και νομικός, δεν αναμένει την κρίση των δικαστικών αρχών αλλά ακολουθεί τον δρόμο της δημοσιότητας και των εντυπώσεων. Να είναι σίγουρος ότι στο τέλος τα γεγονότα θα τον διαψεύσουν.

5. Το σημερινό δημοσίευμα δεν εισφέρει κάποιο καινούριο στοιχείο στα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, αλλά αποτελεί πιστή αναπαραγωγή παλαιότερων αντίστοιχων δημοσιευμάτων. Εκφράζουμε την εύλογη απορία μας για το λόγο που εξυπηρετεί η ως άνω ανάρτησή σας τη δεδομένη χρονική συγκυρία.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, 11:06