Απάντηση στο δημοσίευμα της «Ζούγκλας» εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, σχετικά με την καταγγελία αναγνώστη περί κοπής δέντρων στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την απάντηση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Δήμος Αθηναίων από την πρώτη στιγμή, από το Οκτώβριο του 2019,  που το ξυλοφάγο σκαθάρι έκανε την εμφάνισή του στις μουριές της πρωτεύουσας σήμανε κόκκινο συναγερμό και ήρθε αμέσως σε επαφή με τους επιστημονικούς φορείς της πόλης προκειμένου να έχουμε επιστημονικά τεκμηριωμένα μέτρα αντιμετώπισης.    Ζητήθηκε η συνδρομή των αρμόδιων επιστημονικών φορέων και συγκεκριμένα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του  Μπενάκειου Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (Μ.Φ.Ι.) και του Ινστιτούτου Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων (Ι.Μ.Δ.Ο).      

Το μέτρο  αντιμετώπισης που πρότειναν οι επιστημονικοί φορείς: κοπή των ξερών δέντρων και  ταφή τους ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός του πολλαπλασιαζόμενου εντόμου.

Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια να τα σώσουμε. Οπου δεν μπορούμε και αναγκαζόμαστε να τα κόψουμε για να προστατέψουμε τα υγιή όσο μπορούμε πιο γρήγορα, φυτεύουμε νέα δέντρα. »

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης