Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος

Aύριο το πρωί στις 10.30 στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη θα γίνει η νεκρώσιμη ακολουθία του πιλότου, Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Πικέρνι από όπου ήταν και το πατρικό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, οι γονείς του κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τη σορό του, με τον πατέρα του όμως να αναφέρει στις δηλώσεις του πως δεν πρόκειται να παραστεί.

«Όχι δεν θα γίνει αναγνώριση. Δεν μπορούσα να πάω να υποστώ αυτό το μαρτύριο, η μητέρα του, δεν το συζητάμε, είναι σε κώμα, σε κωματώδη κατάσταση. Εγώ είμαι καλύτερα, εντάξει ο δικός μου πόνος δεν είναι σαν της μάνας, είμαι λίγο πιο καλά, με βοηθά που μιλάω και με δημοσιογράφους κι ευχαριστώ, με βοηθάει πάρα πολύ, αλλά τους είπα να πάω να κάνω αναγνώριση, ξεχάστε το», ανέφερε.

«Δεν μετακινούμαι από το σπίτι μου, από το δωμάτιο που ζούσε το παιδί μου ούτε μέτρο, μόνο στην κηδεία θα πάω αύριο και στον τάφο, και πήραν DNA μην τα πολυλογούμε. Μπορώ να πάω να κάνω αναγνώριση του παιδιού μου; Εγώ τον είδα την Κυριακή σε άριστη κατάσταση, άριστη και γελαστό, όλα ωραία. Θα πάω τώρα να δω το παιδί μου παραμορφωμένο; Πώς θα είναι το παιδί μου με τέτοια πτώση 800 χιλιόμετρα στο νερό; Να δω τι; Να το θυμάμαι έτσι;» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγκυβερνήτης Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας ανασύρθηκε νεκρός το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ ο Σμηναγός κυβερνήτης του μαχητικού, Ευστάθιος Τσιτλακίδης συνεχίζει να αγνοείται.

Ο Υποσμηναγός εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια δυτικά του λιμανιού του Κατακόλου, διαλύοντας τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για εντοπισμό του, μιας και είχαν βρεθεί λίγο νωρίτερα τμήματα από αλεξίπτωτο, που μαρτυρούσαν χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον αγνοούμενο Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του Σμηναγού (Ι) Στάθη Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4E, από θαλάσσης, αέρος αλλά και ξηράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, χθες το μεσημέρι δόθηκε εντολή για συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος στις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, δυνάμεις της Π.Υ. Πύργου, του Π.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας και του Π.Κ. Κρεστένων, συνεπικουρούμενες από ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ (Πάτρα) έχουν χωριστεί σε τομείς και κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου ή και αντικειμένων του αεροσκάφους σε όλη την ακτογραμμή από το Κατάκολο μέχρι το Γιαννιτσοχώρι, όπου είναι και το τελευταίο χωριό της Ηλείας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του zougla.gr από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, από χθες συμμετέχουν στις έρευνες και δυνάμεις της Αστυνομίας στην ίδια περιοχή με την Πυροσβεστική.

Στην περιοχή επιχειρούν δύτες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ), της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών, καθώς και δύτες της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

Οι δύτες επιχειρούν σε ναυαγοσωστικό μέσο του Λιμενικού Σώματος, με την αρωγή υποβρύχιου ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να φθάνει σε βάθος έως 100 μέτρων.

 

Εκτός από το ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και ένα Super Puma που επιχειρούσαν και τις βραδινές ώρες, από τις πρώτες πρωινές ώρες προστέθηκε στις έρευνες ένα ελικόπτερο Agusta Bell του Πυροσβεστικού Σώματος για τον συντονισμό.

Σημειώνεται πως οι έρευνες θα επεκταθούν μέχρι τη Μεσσηνία, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συμμετάσχει και ωκεανογραφικό σκάφος για να κάνει έρευνες σε πολύ μεγάλο βάθος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης