Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 
Video – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης, Χάρης Γκίκας

Ολοκληρώθηκαν περί τις 20:30 οι κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα, και οι γύρω δρόμοι δόθηκαν εκ νέου στην κυκλοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεύτερος αυτός γύρος των διαμαρτυριών ξεκίνησε στις 16:00 το απόγευμα με τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Πλατεία Συντάγματος. 

Στις 17:00 ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, ενώ την ίδια ώρα άρχισε η παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άλλων συλλογικοτήτων, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη. 

Για τις 18:00 έχει προγραμματιστεί το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα των κινητοποιήσεων είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, εργατικά σωματεία, σύλλογοι εργαζομένων, φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 6μμ, στο Σύνταγμα, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο» και «να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες αντιδρούν σε μια σειρά από τις αλλαγές που προβλέπονται.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή είναι ισχυρές, ενώ έχουν αποκλειστεί δρόμοι με αστυνομικές «κλούβες». 

Στη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα συμμετέχει και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας:

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση μπροστά από τη Βουλή:

Λίγο πριν τις 18:00 ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία την Πλατεία Κολοκοτρώνη. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την πορεία:

 

Δείτε φυλλάδιο που μοιράζεται στην πορεία, που αναφέρει μεταξύ άλλων πως «όταν η χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ είναι κανονική, η χρήση μασκών σε πορείες ας γίνει επίσης κανονική»:

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στην Πλατεία Κολοκοτρώνη: 

Οι πρωινές συγκεντρώσεις

Η σημερινή ήταν ημέρα διαδηλώσεων, καθώς τα συνδικάτα κλιμάκωσαν τις αντιδράσεις τους για το εργασιακό νομοσχέδιο. Στην απεργία δεν συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλήνιων εξετάσεων.

Αναπροσαρμογές έγιναν παράλληλα και στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς που μετέθεσαν τις στάσεις εργασίας που είχαν εξαγγείλει προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές.

Πλήθος πολιτών κατέκλυσε από το πρωί το κέντρο της Αθήνας. Συγκεντρώσεις έγιναν στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ, όσον αφορά στο ΠΑΜΕ, οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Κάνιγγος, στην Ομόνοια και στην Πλατεία Κοραή και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ δεν θα λειτουργήσουν για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κάνουν ξανά δρομολόγια από τις 5 το απόγευμα, με την κανονική ροή να αποκαθίσταται περίπου μία ώρα αργότερα.

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης