«Στη φάση που βρισκόμαστε τώρα, δεν μελετούμε νέα μέτρα, είτε αυτά αφορούν την υποχρεωτικότητα είτε αφορούν άλλου τύπου περιορισμούς», υπογράμμισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών κατά το σημερινό briefing.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως η σωστή εφαρμογή του πλαισίου των μέτρων, η συνέχιση της προσπάθειας για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, καθώς και η αξιοποίηση των εργαλείων που έχουμε για το συχνό testing είναι οι βασικοί παράμετροι και τα εφόδια που διαθέτουμε στα χέρια μας για να κυλήσει ομαλά η περίοδος των Χριστουγέννων, που είναι σημαντική για κοινωνικούς, οικονομικούς και θρησκευτικούς λόγους, προς όφελος του πολίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έκτακτη Σύνοδο της ΔΙΣ, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως αντικείμενο της επαφής των δύο πλευρών είναι το ζήτημα της πανδημίας, αλλά και θέματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, ενώ υπενθύμισε πως βρίσκεται σε ισχύ συγκεκριμένο πλαίσιο που αφορά το καθεστώς με το οποίο πρέπει να γίνεται η προσέλευση των πιστών στις θρησκευτικές λειτουργίες.

Σε ερώτηση για το πώς υποδέχεται η κυβέρνηση την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Πρόκειται για μια διαδικασία που αφορούσε το Κίνημα Αλλαγής, και η δημοκρατική νομιμοποίησή της μέσω της συμμετοχής της κοινωνίας είναι ένα πάρα πολύ θετικό γεγονός. Από εκεί και πέρα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε χθες και συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη. Προσδοκούμε μια αντιπολίτευση δημιουργική, με προτάσεις. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση συνεχίζει τη δουλειά της, συνεχίζει να αξιοποιεί κάθε ημέρα έως τις επόμενες εκλογές και να παράγει έργο για να δυναμώνει την Ελλάδα σε κάθε επίπεδο».

Σε ερώτηση για το αν έχει ήδη προγραμματιστεί ραντεβού του πρωθυπουργού με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Οικονόμου απήντησε πως θα προγραμματιστεί κάποια επικοινωνία ανάμεσα στους δύο άνδρες το επόμενο χρονικό διάστημα, σχολιάζοντας ότι είναι απόλυτα φυσικό να συναντηθούν ο πρωθυπουργός και ο νέος πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τελείως αβάσιμες τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης βάσει των οποίων μειώνονται τα κονδύλια για το ΕΣΥ, συμπληρώνοντας ότι «είτε δεν έχουν διαβάσει τον Προϋπολογισμό, είτε συνειδητά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα». Τόνισε, δε, ότι τα κονδύλια για το ΕΣΥ είναι περισσότερα και διευκρίνισε πως «αυτό που διαφοροποιείται είναι η έκτακτη επιχορήγηση του Προϋπολογισμού, η οποία γι’ αυτό και λέγεται έκτακτη. Η Ελληνική Πολιτεία μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρηματοδοτήσει το ΕΣΥ».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ελληνικές θέσεις στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου των Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Γιάννης Οικονόμου επισήμανε: «Οι θέσεις της ελληνικής πλευράς για τα ζητήματα της περιοχής μας είναι πάγιες και γνωστές και εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο. Σαφής, επίσης, είναι και η ενιαία τοποθέτηση της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τη στάση όλων αυτών που παρεκκλίνουν από το Διεθνές Δίκαιο και προκαλούν με τη συμπεριφορά τους, είτε στην περιοχή μας είτε στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης