Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας που έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια επέμβασης το 2015. Σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, απολογήθηκε η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος, η οποία περιέγραψε πώς χειρίστηκε το περιστατικό και υποστήριξε ότι δεν έχει ευθύνη για όσα συνέβησαν και πως η ίδια βρισκόταν διαρκώς πάνω από την μικρή.

Η ίδια απέδωσε τις εξελίξεις σε μια σπάνια αλλεργική αντίδραση του παιδιού σε φάρμακο το οποίο χορηγήθηκε ενώ πρόσθεσε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί καθώς δεν υπήρχε τρόπος πρόβλεψης από κανέναν γιατρό. Η αναισθησιολόγος υποστήριξε επιπλέον ότι το παιδί ήταν ζωντανό όταν έφτασε στο ΠΑΓΝΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 16 Δεκεμβρίου με την αγόρευση της εισαγγελέως.

Στο δικαστικό μέγαρο του Ηρακλείου βρίσκονταν μέλη της οικογένειας της άτυχης Μελίνας, που από την πρώτη στιγμή όπως δηλώνουν, εκείνο που επιθυμούν είναι η δικαίωση για το παιδί τους.

Το χρονικό της τραγωδίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2015 η 4χρονη Μελίνα από τη Νεάπολη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια».

Αρχικά η 4χρονη Μελίνα πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.

Την Δευτέρα το άτυχο κοριτσάκι εισάγεται για το προγραμματισμένο χειρουργείο με τους γιατρούς να προχωρούν στην αφαίρεσή τους και στην τοποθέτηση σωλήνων στα αυτιά.

Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης