Σαν τα… χιόνια εμφανίστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου οι καταδικασθέντες  πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής προσπαθώντας να κερδίσουν την ευμένεια των δικαστών για να παραμείνουν ελεύθεροι έως ότου δικαστούν σε δεύτερο βαθμό. 

Ένας ένας οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι επί πεντέμισι χρόνια έλαμπαν διά της απουσίας τους, άρχισαν να δηλώνουν παρόντες στο δικαστήριο, δείχνοντας μία εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη που προέβαλαν στο παρελθόν. Αφήνοντας κατά μέρος τη δύναμη και την ισχύ που πάντα αρέσκονταν να επιδεικνύουν, τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο, ανίσχυρο πια και αδύναμο. Ούτε λόγος περί ιδεολογίας και αρχών που κάποτε κρατούσαν ενωμένη την οργάνωση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρησιμοποιώντας κάθε νομικό «όπλο», μέσω των συνηγόρων τους, οι καταδικασθέντες καταβάλλουν την τελευταία απέλπιδα προσπάθειά τους για να γλιτώσουν τη φυλακή. Σε αυτή τη «μάχη» επιστρατεύουν συγγενείς, φίλους, ερωτικές συντρόφους προκειμένου να συγκινήσουν τους δικαστές που θα αποφασίσουν για την τύχη τους.

Επικαλούμενοι άλλοτε τους υπέργηρους και ανήμπορους γονείς τους και άλλοτε τις οικογένειές τους, τις οικονομικά εξαρτημένες συζύγους και τα παιδιά τους, οι καταδικασθέντες προσβλέπουν στο συναίσθημα των δικαστών για να πετύχουν την ανασταλτική δύναμη στην έφεσή τους. Θέματα υγείας, οικονομικά αλλά και ψυχολογικά προβλήματα γίνονται αντικείμενο συζήτησης ενώπιον του δικαστηρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ηλικιωμένος πατέρας του Κ. Μπαρμπαρούση, περπατώντας με δυσκολία, ανέβηκε υποβασταζόμενος στο βήμα του μάρτυρα για να πει πως έχει χάσει την όρασή του και γι΄ αυτό έχει ανάγκη τη βοήθεια του καταδικασθέντος πρώην βουλευτή.

Μπαρμπαρούσης-Ματθαιόπουλος-Ηλιόπουλος ήταν οι πρώτοι από τους πρώην βουλευτές που έφτασαν στο δικαστήριο προκειμένου να παλέψουν για την αναστολή, ενώ εκτιμάται ότι θα τους ακολουθήσουν και άλλοι. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, οι πρώην βουλευτές θα ζητήσουν στη συνεδρίαση της Παρασκευής να τους χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, τον λόγο θα πάρει η εισαγγελέας της έδρας η οποία θα προτείνει και θα ακολουθήσουν οι δευτερολογίες των υπερασπιστών των καταδικασθέντων.

Την κρίσιμη απόφαση αναμένεται να πάρει το δικαστήριο πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης