Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική σε περιοχές που κατοικούν Ρομά

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, 12:22
Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική σε περιοχές που κατοικούν Ρομά

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα σε Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Μενίδι σε μια προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο τα άγρια επεισόδια που σημειώνονται κάθε βράδυ στη λεωφόρο Παναγίας Γρηγορούσας από Ρομά, οι οποίοι καίνε κάδους και πετάνε πέτρες.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κεντρικό δρόμο που διατρέχει την πόλη είχε διακοπεί από το ύψος της πλατείας Κολοκοτρώνη, στη συμβολή της Παναγίας Γρηγορούσας με την οδό Κρυστάλλη, όπου δυνάμεις ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και επιχειρησιακές της αστυνομίας αλλά και Πυροσβεστικά οχήματα, είχαν, κατά πληροφορίες, μπει ακόμα στα γύρω στενά.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια χθεσινής νύχτας στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 23:20, ομάδα αγνώστων ακινητοποίησε φορτηγό που κινούταν στον συγκεκριμένο δρόμο, αποβίβασαν τον 42χρονο οδηγό με τη βία και έβαλαν φωτιά στο όχημά του, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεκαθάρισε αναφερόμενος στα επεισόδια από τους Ρομά ότι «κανείς δεν δικαιούται να ξεφεύγει από τον νόμο».

Πηγή φωτογραφιών: doxthi.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, 14:15