Έκκληση δημάρχου Ωραιοκάστρου για συμμόρφωση των πολιτών με την οδηγία «Μένουμε σπίτι»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, 11:00
Έκκληση δημάρχου Ωραιοκάστρου για συμμόρφωση των πολιτών με την οδηγία «Μένουμε σπίτι»

Με αφορμή τα επάλληλα περιστατικά μαζικών συγκεντρώσεων πολιτών σε πάρκα, γήπεδα και άλλους δημόσιους και δημοτικούς χώρους που καταγράφονται σε καθημερινή βάση, παρά τις απαγορεύσεις που είναι σε ισχύ στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, απευθύνει έκκληση με ανακοίνωσή του στους πολίτες να παραμείνουν σπίτι.

«Με λύπη μου διαπιστώνω ότι παρά τις συνεχείς οδηγίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού που δίνονται καθημερινά στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση και παρά τις αλλεπάλληλες προσωπικές μου παραινέσεις προς τους κατοίκους του δήμου μας, ώστε να πειθαρχήσουν όλοι μηδενός εξαιρουμένου και να εφαρμόσουν κατά γράμμα το "Μένουμε Σπίτι", ορισμένοι επιμένουν ασυνείδητα να βγαίνουν μαζικά σε δημόσιους δημοτικούς χώρους, όπως πάρκα, γήπεδα και άλση, χώρους τους οποίους κλείσαμε εδώ και μέρες, για να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία», αναφέρει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και τονίζει:

«Καλώ για ακόμη μία φορά όλους τους κατοίκους του δήμου Ωραιοκάστρου να πράξουν το καθήκον τους απέναντι στον εαυτό τους και στον διπλανό τους και να μείνουν σπίτι. Με τη δημόσια υγεία δεν μπορεί να παίζει κανείς. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Είναι η ώρα να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη και την έγνοιά μας για το συλλογικό καλό. Είναι η στιγμή που πρέπει το "εμείς" να κυριαρχήσει πάνω στο "εγώ"».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου έχει απευθυνθεί για το θέμα στις αστυνομικές αρχές, ζητώντας εντατικούς ελέγχους, ενώ επισκέπτεται και προσωπικά δημόσιους και δημοτικούς χώρους, απευθύνοντας συστάσεις προς τους πολίτες για την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Στον δήμο Ωραιοκάστρου με σχετική απόφαση του δημάρχου έχει ανασταλεί η λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, κλειστών και υπαίθριων, ήδη από τις 11 Μαρτίου. Εξάλλου, με μέριμνα του δήμου έχουν αποκλειστεί με κόκκινες κορδέλες και όπου αυτό είναι εφικτό ακόμη και με λουκέτα πάρκα, παιδικές χαρές, αυλές σχολείων και γήπεδα, με σκοπό να αποτρέπεται η είσοδος των πολιτών.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, 11:00