Μόνον με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων ασθενών θα πρέπει να βγούμε από την καραντίνα και οπωσδήποτε όχι στις 7 Δεκεμβρίου, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Το σύστημα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού τόνισε και αν τυχόν έχουμε μια βεβιασμένη απόφαση για άρση της καραντίνας μπορεί να βιώσουμε μια υποτροπή πολύ χειρότερη από σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε πάντως ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι ίσως πιο ασφαλές από  το άνοιγμα και πάλι των σχολείων.

«Θα ήταν τραγικό αν ανοίξουμε πρόωρα και χωρίς να έχουμε σιγουρέψει τα βήματά μας. Θα έχουμε υποτροπή του δεύτερου κύματος που θα δημιουργήσει μια κατάσταση χειρότερη από τη σημερινή» εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στο star.

Αναφερόμενος στη μερική άρση του lockdown ο καθηγητής σημείωσε ότι «θα ήταν ασφαλές να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα όταν θα δούμε των αριθμό των διασωληνωμένων να είναι διψήφιος και όταν θα έχουμε αναλύσει πλήρως τα αποτελέσματα που είχαμε από το πρώτο και το δεύτερο lockdown συγκριτικά για να αποφασίσουμε τι μπορεί να ανοίξει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, υπάρχει κούραση αλλά ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και ο κόπος μας δεν είναι μάταιος. Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται αλλιώς όταν δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης