Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική και κατά τόπους στη βόρεια χώρα από σήμερα Κυριακή του Πάσχα έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Α. Σήμερα Κυριακή 

α) από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τη νύχτα τα φαινόμενα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Β. Αύριο Δευτέρα 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

α) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά.

β) μέχρι το απόγευμα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

Δείτε live ποιες περιοχές επηρεάζουν τα καιρικά φαινόμενα:

Σε ότι αφορά την Αττική, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, σήμεραΚυριακή δεν αναμένονται φαινόμενα ενώ στον νόμο Θεσσαλονίκης βροχές θα εκδηλωθούν το απόγευμα.

Βροχοπτώσεις τη Δευτέρα του Πάσχα

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Μeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται ανά τρίωρο για σήμερα Κυριακς του Πάσχα.

Νότιοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, έως 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15-18 oC στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο και τους 18-22 oC στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης