«Καντε κουράγιο σας αγαπάμε», λέει υπό τους ήχους της μουσικής μια πλειάδα Ελλήνων καλλιτεχνών προς τους φίλους Ιταλούς που δοκιμάζονται σκληρά από τον κορωνοϊό, σε αυτό το τραγούδι του Στέλιου Φωτιάδη.

«Βλέποντας το δράμα που συντελείται στη γειτονική μας χώρα έγραψα από καρδιάς αυτό το τραγούδι. Το αφιερώνουμε στους φίλους Ιταλούς και στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές. Ευχαριστώ τους εξαιρετικούς τραγουδιστές, μουσικούς, τεχνικούς κι όλους όσοι βοήθησαν να υλοποιήσουμε αυτό το μουσικό ταξίδι», σχολιάζει ο γνωστός συνθέτης Στέλιος Φωτιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Στο τραγούδι συμμετέχουν οι Έλληνες καλλιτέχνες: Μελίνα Ασλανίδου, Βαγγέλης Γερμανός, Γλυκερία, Φωτεινή Δάρρα, Γιάννης Ζουγανέλης, Μελίνα Κανά, Κίτρινα Ποδήλατα, Γιάννης Κότσιρας και Γιώργος Νταλάρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Συμμετέχει επίσης η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου και σύνολο πνευστών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλoυ υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Τασούδη

Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Σούλη.

Official Video Clip: https://youtu.be/3FtJp216Vt8

Τα έσοδα από την μετάδοση του τραγουδιού θα διατεθούν στο Circolo Hospital and Macchi Foundation, νοσοκομείο της πόλης Βαρέζε, της Λομβαρδίας στην Ιταλία.

Λίγα λόγια για τον εμπνευστή του τραγουδιού Στέλιο Φωτιάδη

Ο Στέλιος Φωτιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Νοστράδαμος και συνθέτης γνωστών επιτυχιών (Δώσ’ μου το χέρι σου, Μέχρι να βρούμε ουρανό, Κάποια γιορτή, Το τραγούδι μου, Σε μια σχεδία, Ό,τι και να γίνει θυμήσου, κ.ά.). Παραμέρισε την αγάπη του για τη σύνθεση και ασχολήθηκε με την δισκογραφία ως παραγωγός (Lyra, Warner Music) αλλά και ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Eros Music. Από τη δεκαετία του ’80 και μέχρι σήμερα ασχολείται με τη  διοργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση συναυλιών και μουσικών προγραμμάτων. Είναι η κινητήριος δύναμη στην πορεία της Γλυκερίας που η αρχή της επιτυχημένης καριέρας της ήταν ταυτόχρονη με την κοινή τους ζωή. Τραγούδια του έχουν διασκευαστεί και έχουν γίνει επιτυχίες στο εξωτερικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης