Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Θεσσαλονίκη έπειτα από τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό. Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα διαμαρτυρία στη δυτική πλευρά της πόλης.

Περίπου 100 κάτοικοι του οικισμού Ρομά «Αγίας Σοφίας» έστησαν οδοφράγματα στην οδό Πόντου καίγοντας λάστιχα, παλέτες και σκουπίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο έχει διακοπεί, ενώ στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, σε βίντεο του GRTimes ακούγονται πυροβολισμοί στα επεισόδια.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σε καταυλισμούς Ρομά, αυτή τη φορά στο Μενίδι, λόγω των σοβαρών επεισοδίων που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Το πρωί της Παρασκευής είχε γίνει ακόμα μία επιχείρηση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, στα Άνω Λιόσια και στο Ζεφύρι, όπου έγιναν 13 προσαγωγές και μία σύλληψη για απείθεια κατά της Αρχής.

To απόγευμα ολοκληρώθηκε η απολογία του αστυνομικού που κατηγορείται για τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου με Ρομά να πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από στο Δικαστικό Μέγαρο της συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπήρξε διαφωνία ανακριτή εισαγγελέα και ο αστυνομικός αφήνεται ελεύθερος σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Ο εισαγγελέας ήθελε προσωρινή κράτηση και ο ανακριτής ελεύθερος με όρους.

Το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών καλείται πλέον εντός πέντε εργάσιμων ημερών να άρει των διαφωνία για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου αστυνομικού. Ως τότε όπως προβλέπει η ποινική δικονομία θα αφεθεί ελεύθερος, αλλά θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στο άκουσμα της απόφασης  οι συγκεντρωμένοι Ρομά αντέδρασαν διότι ζητούν την προφυλάκιση του αστυνομικού και απαιτούν δικαιοσύνη.

«Οι γονείς δεν δέχθηκαν πολύ θετικά την απόφαση». Αυτό τόνισε ο ο Πρόεδρος Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης. «Τι να πούμε; Τι να πούμε;» σχολίασε σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης