Μυστηριώδεις ατζέντες με καταχωρημένα χρηματικά ποσά χωρίς επιπλέον διευκρινήσεις που κατασχέθηκαν στα γραφεία της Folli Follie, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών αρχών που αναζητούν την «άκρη του νήματος» σε ένα σκάνδαλο το οποίο απέκτησε πλέον και πολιτικό ενδιαφέρον. Οι αποκαλύψεις από την ηλεκτρονική αλληλογραφία περί  «ισχυρών συμμάχων» του ομίλου και η αναζήτηση «κονδυλίου για αυτές τις επαφές» προκαλούν όχι μόνο πολιτικές αντιπαραθέσεις αλλά και ποινικές εξελίξεις, εφόσον βέβαια, διαπιστωθεί ότι πρόκειται για «γεγονότα» που μπορούν να στοιχειοθετήσουν αξιόποινες πράξεις.

Και αυτό γιατί είναι σαφείς οι επιφυλάξεις που κρατά, στην έκθεσή της, μετά το διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε η «Price Waters House Coopers», διευκρινίζοντας ότι
δε βρέθηκαν στοιχεία από τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, τα έτη  2017 και 2018, για να αποσαφηνιστούν οι υπό διερεύνηση πράξεις. Όπως μάλιστα επισημαίνεται στην έκθεσή της, « οι επικοινωνίες παρατίθενται για λόγους πληρότητας της επεξεργασίας των  στοιχείων που μας δόθηκαν, αλλά δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιώσουμε την ακρίβεια τους ούτε εάν τα όσα γεγονότα περιγράφονται  πραγματικά έλαβαν χώρα ή αν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν  και ο αποστολέας των επικοινωνιών αναφέρει ως πραγματοποιηθέντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτήματα όμως δημιουργούν και οι αναφορές που γίνονται στην ηλεκτρονική επικοινωνία του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου με το Διευθυντή Ασφαλείας του Ομίλου, μιας και όπως σημειώνεται στην έκθεση «δεν ήταν δυνατόν να επαληθευθεί το περιεχόμενο των επικοινωνιών αυτών». Πολύ περισσότερο βέβαια, η εγγραφή ποσού 80 χιλιάδων ευρώ « σε ατζέντα που ανευρέθηκε στα γραφεία της Εταιρείας και που πιθανολογείται ότι ανήκει στον ταμία  Β. Κ» όπου σημειώνεται: «Ν. Σ. [ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΕΦ/ΑΓΟΡΑ}» για ποσό € 80.000 με ημερομηνία 14-05-2018». Σύμφωνα με την έκθεση ποσό αυτό αναφέρεται και σε Excel που βρέθηκε σε σκληρό δίσκο υπολογιστή με τον τίτλο «ΔΚ-ΚΚ-ΓΚ> το οποίο φαίνεται να απεικονίζει δαπάνες για τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου ανά μήνα κα έτος από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2019. Στις 14-05-2018 υπάρχει η εξής εγγραφή; «Γ.Κ. 80,000.00». (Appendix 4.6.1)

Ο Διευθυντής Ασφαλείας της Folli Follie, φέρεται πάντως να μιλά για ένα αίτημα ποσού  80 χιλ. ευρώ, ισχυριζόμενος όμως πως δεν μπορεί να θυμηθεί αν το αίτημα ήταν για πληρωμή σε μετρητά ή για κάποιο είδος φιλανθρωπικής δωρεάς. Σε κάθε περίπτωση όμως, φέρεται να αρνείται ότι πραγματοποίησε οποιαδήποτε πληρωμή μετρητών ως απάντηση σε αυτό το αίτημα, και αντ’ αυτού ισχυρίστηκε ότι προχώρησε σε  μία χορηγία  (ή χορηγίες) για φιλανθρωπικούς σκοπούς από την Εταιρεία σε οντότητα ή οντότητες που εδρεύουν  στην περιφέρεια που εκπροσωπούσε ο Γ.Μ.

Το ποσό των 80 χιλιάδων ευρώ εμφανίζεται ως εισροή,  σε σημείωση που υπάρχει στην ατζέντα ενώ σε χαρτάκια, συνδέεται «η  προέλευση αυτών των χρημάτων με την απόδοση ποσού €250.000 στον ΔΚ σε μετρητά από το κεντρικό ταμείο στις 30-4-2018. (140 Χειρόγραφα χαρτάκια  με προέλευση χρημάτων 2018) Όπως αναφέρεται στην Ενότητα «Μεταφορές χωρίς διευκρίνιση του σκοπού τους», αυτή η απόδοση στον ΔΚ είχε γίνει «για εμπιστευτικούς επιχειρηματικούς σκοπούς.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης