Συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. Οι άνεμοι που πνέουν στο σημείο, έχουν συμβάλει στο να περάσει η φωτιά την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας η οποία παραμένει κλειστή.

Για λόγους ασφαλείας από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική και στα δύο ρεύματα και τα αυτοκίνητα εκτρέπονται από εναλλακτικές διαδρομές προκειμένου να αποφύγουν τον πυκνό καπνό που έχει σκεπάσει τον αυτοκινητόδρομο. Η εκτροπή γίνεται στο 125,7 χ/θ από Μαρτίνο έως 115 χ/θ στο Κάστρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική. έχουν πλέον αυξηθεί οι δυνάμεις προκειμένου να περιοριστεί η έκταση της πυρκαγιάς και στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 64 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα 4 υδροφόρες και δύο μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

 

Στη διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι και τα μηχανήματα με τις υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου Λοκρών.

 

 

 

 

Το συντονιστικό κέντρο της Π.Υ. έχει δώσει εντολή σε πυροσβέστες και οχήματα από όλη τη Φθιώτιδα να σπεύσουν στο σημείο, ενώ προς τη φωτιά κινούνται και δύο πεζοπόρα τμήματα. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες μάλιστα το χωριό δεν έχει και ρεύμα ενώ πριν  λίγο σταμάτησε προσωρινά και η κίνηση στην Εθνική Οδό.

Η φωτιά, που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, βοηθούμενη από πολύ ισχυρούς ανέμους εξαπλώθηκε γρήγορα σε μεγάλο μέτωπο, με κατεύθυνση προς το χωριό Μαρτίνο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η πυρκαγιά έχει δύο μέτωπα, το ένα στο Μαρτίνο και το άλλο στην Λάριμνα.

 

«Είναι πολύ δύσκολα ακόμη καθώς οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί» σημειώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα Θανάσης Καρακάτζας που είναι στο μέτωπο της φωτιάς.

Σε ό,τι αφορά το εθνικό δίκτυο τα αυτοκίνητα εκτρέπονται από εναλλακτικές διαδρομές κυρίως μέσα από το Μαρτίνο για να αποφύγουν το κρίσιμο σημείο το οποίο είναι καλυμμένο με πολύ πυκνό καπνό .

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από τον κόμβο του Μαρτίνου έως τον κόμβο στην περιοχή του Κάστρου και οι οδηγοί κινούνται μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα, ‘Αγιος Ιωάννης, Κόκκινο για να βγουν και πάλι στην εθνική οδό.

 

 

 

Κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας από Λαμία και Λειβαδιά, ενώ τις πρώτες ρίψεις έκαναν και τα δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου υπάρχουν πυκνοί καπνοί και έχει κλείσει η κυκλοφορία για να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα.

 

 

 

 

Δείτε επίσης: 

Φωτογραφίες: lamianow.gr, tvstar.gr, lamiareport.gr

Βίντεο: tvstar.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης