Σε δέκα ημέρες το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα έχει ηττηθεί από τον κορωνοϊό εφόσον συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιώντας επισκέψεις σε δημόσια νοσοκομεία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος μετά το τέλος της επίσκεψης του στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, «η κατάσταση είναι τραγική στη Θεσσαλονίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε υγειονομικό πόλεμο. Σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε εφημερία δίνεται μια σκληρή μάχη για να διεκπεραιωθούν τα περιστατικά. Πριν ξεκινήσει την εφημερία του το Ιπποκράτειο, είχε 130 περιστατικά, έστειλε 20 στον Άγιο Παύλο προκειμένου να αντεπεξέλθει στην εφημερία. Μέχρι σήμερα το πρωί εισήχθησαν 67 περιστατικά και 24 ύποπτα, τα οποία εμφανίζουν όλα τα συμπτώματα του κορωνοϊού. Το νοσοκομείο έχει 180 κλίνες και έχει παραπάνω από 180 περιστατικά» ανέφερε.

«Τώρα είναι αναγκασμένο να διώξει και άλλες κλινικές σε άλλα νοσοκομεία ή στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να αντεπεξέλθει στην επόμενη εφημερία. Η ΜΕΘ είναι γεμάτη εδώ και πολλές μέρες, διαθέτει δέκα κρεβάτια τα οποία είναι γεμάτα» επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας ότι: «Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει 15 νέες κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο, μετατρέποντας έξι χειρουργικές αίθουσες σε κλίνες ΜΕΘ. Από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό και οι υποδομές και αυτό που προωθείται από το νοσοκομείο τις επόμενες μέρες είναι να ανοίξουν έξι νέες κλίνες ΜΕΘ».

Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε πως εξαντλούνται όχι μόνο οι υποδομές του συστήματος, αλλά και οι εφεδρείες. Μάλιστα ο ίδιος έκανε γνωστό ότι σε δύο ημέρες θα ξεκινήσουν να γίνονται αεροδιακομιδές ασθενών σε περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενημερωθήκαμε ότι ετοιμάζονται από το Σάββατο να γίνουν αεροδιακομιδές περιστατικών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όμως ο ιός εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα και εκεί δεν υπάρχουν ΜΕΘ. Ως εκ τούτου, σε 10 μέρες όπως πάμε το Ε.Σ.Υ. θα ηττηθεί από τον κορωνοϊο, γι΄ αυτό θα πρέπει όλοι μας με αίσθημα κοινωνικής και ατομικής ευθύνης να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας. Πια ο “σώζων εαυτόν σωθήτω”. Εμείς είμαστε οι άνθρωποι που ασκούμε την πιο σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Αλλά τώρα πια πρέπει να αυτoπροστατευτούμε. Το σύστημα δεν αντέχει» τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Μάλιστα κατήγγειλε περιστατικό ενός ασθενή ο οποίος πήγε στο Θεαγένειο και, επειδή έκλεισε η παθολογική κλινική, του είπαν να πάει στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος συνεργάζεται με το Δημόσιο. «Πήγε, λοιπόν, να κάνει τη θεραπεία του, έκανε τεστ κορωνοϊού και τον χρέωσαν 140 ευρώ συν τις χρεώσεις που έγιναν για τις εξετάσεις αλλά και τη θεραπεία που έκανε. Αυτό δεν είναι επίταξη και συνεργασία. Δεν μπορεί αυτοί να είναι μαυραγορίτες την ώρα του πολέμου και το δημόσιο σύστημα να πολεμάει τον ιό» ανέφερε.

Σε ερώτηση για το αν το σύστημα θα καταρρεύσει πανελλαδικά ή μεμονωμένα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γιαννάκος απάντησε: «Εμείς πιστεύουμε ότι το σύστημα, σύμφωνα με τα αυξητικά στοιχεία που βλέπουμε και σε όλη τη χώρα, σε δέκα μέρες δεν θα αντέξει» απάντησε.

Τι είπε για τους αρνητές του κορωνοϊού

«Οι αρνητές της μάσκας έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στη Θεσσαλονίκη με τις απόψεις που διακινούν ακόμη και τώρα. Όχι μόνο με τις διαδηλώσεις αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τους καλούμε να έρθουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να δουν το μέγεθος της ζημιάς που έχουν προκαλέσει» σημείωσε.

Αναφορικά με το κάλεσμα των γιατρών στο Πολυτεχνείο τόνισε ότι «η ΠΟΕΔΗΝ δεν συμμετέχει στη διαδήλωση, είναι ξεχωριστό όργανο», ενώ ανέφερε στη συνέχεια: «Πιστεύω πως θα τηρήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη διαδοθεί ο ιός».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος εργαζομένων Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης, διευκρίνισε σε δηλώσεις του πως το νοσοκομείο έχει πληρότητα 100%.

«Οι κλίνες που άνοιξαν χθες γέμισαν σε μία εφημερία. Οι συνάδελφοι έχουν εξαντληθεί πραγματικά. Ακόμη και χθες νοσούσαν αρκετοί συνάδελφοι. Αλλά δίνουν τα πάντα για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το δύσκολο έργο» ανέφερε περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί.

«Δυστυχώς είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Δίνουμε τη μάχη όσο καλύτερα μπορούμε» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο του GRTimes.gr:

 

 

Πηγή: GRTimes.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης