Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης

Ο Ελληνικός Στρατός αποκτά έναν πολύτιμο, πιστό και αφοσιωμένο σύμμαχο στις επιχειρήσεις του! Πρόκειται για τη νέα μονάδα με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αστικό περιβάλλον. Η Ιώ μαγνήτισε τα βλέμματα στην άσκηση «Παρμενίων» στον Έβρο, ενώ, όπως εξήγησε ο σύνοδός της στο zougla.gr, το νέο τμήμα των Κ9 περιλαμβάνει προς το παρόν 6 σκυλιά, τα οποία μπορούν να επιχειρήσουν κυρίως σε ενέργειες εντοπισμού αλλά και αιφνιδιασμού του εχθρού, ιδίως μέσα σε κτίσματα, λίγα κρίσιμα δευτερόλεπτα πριν εμφανιστούν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Παράλληλα, η Go Pro Κάμερα, που βρίσκεται στη ράχη του σκύλου, αποτελεί και τα «μάτια» του κέντρου επιχειρήσεων που συντονίζει τις ενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η ειδική εκπαίδευση αυτού του νέου τύπου Κ9 σκύλου περιλαμβάνει και την αντοχή σε δυνατούς κρότους, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και σε συνθήκες μάχης…

Η Ιώ, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, φοράει ειδικά προστατευτικά ματιών, καθώς επεμβαίνει και σε επιχειρήσεις καταρρίχησης.

Δείτε την Ιώ σε δράση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης